<p>Snuffelen naar een leuk boek in de Buurtbieb. (Foto: Mieke Brinkhuis)</p>

Snuffelen naar een leuk boek in de Buurtbieb. (Foto: Mieke Brinkhuis)

Buurtbieb tegen de Westerkerk aan

Veenendaal - Zaterdagochtend is de Buurtbieb van de Westerkerk geopend. Deze is gemaakt onder de klokkentoren van de kerk en is 24/7 open voor alle wijkbewoners. Iedereen die belangstelling heeft mag er een boek uit halen of in zetten.

In het hele land zijn dit soort ‘Minibiebs’ ontstaan in dorpen en stadswijken. Deze blijken te voorzien in een behoefte. De initiatiefnemers hopen dat ze veel wijkbewoners hiermee een plezier doen, temeer omdat dit voor iedereen gratis toegankelijk is. En wat is er nu mooier dan een leuk of interessant boek te lezen! De Buurtbieb is te vinden aan de Goudvink 2.

Populair

Hoeveel van dit soort ‘biebs’in Veenendaal staan (er zijn er inmiddeels ook verdwenen!) is niet bekend. Maar op deze zaterdag was het ook de ‘landelijke dag van de minibieb’.

De minibieb is in enkele jaren heel populair geworden. Op veel plaatsen in het land kom je ze tegen en er wordt dankbaar gebruik van gemaakt. In de minibieb kun je je eigen gelezen boeken kwijt om door anderen gebruikt te worden.

Iedereen mag er een boek uithalen
of er in zetten


En dan kun je voor jezelf weer een onbekend boek uit de kast uitzoeken.
En het leuke is: het is gratis, financiën hoeven geen drempel te zijn.

Met de landelijke dag van de minibieb wordt extra aandacht gegeven aan deze lokale uitleenkastjes. En dat was de perfecte dag voor de Westerkerk om de Buurtbieb te openen.

Handig gemeentelid

Een handig gemeentelid heeft de kast gebouwd en een werkgroep zorgt ervoor dat de kast zo nodig aangevuld wordt en het er verzorgd uitziet. Terwijl de kast aan het oog onttrokken werd en het lint voor de openingshandeling gestrikt, bleven toevallige voorbijgangers al geïnteresseerd staan.
Reacties waren al direct positief en de verwachting was dat men er wel gebruik van zouden gaan maken.
Nadat de kast na een openingsritueel tevoorschijn kwam, was de Buurtbieb West een feit. Het snuffelen naar leesvoer kon beginnen.
Men kan er veel boeken en tijdschriften in vinden. Voor alle leeftijden zijn er leesboeken, of boeken over interessante onderwerpen.
De Westerkerk zoekt steeds naar mogelijkheden om een goede ‘buur’ te zijn voor de wijk. Wat kun je voor elkaar betekenen? Wat kan verbinden?
“De gedachte is dat liefde voor het boek een mooi uitgangspunt kan zijn”, aldus een initiatiefnemer. “Misschien kunnen we van elkaar leren door uit te wisselen wat ons interesseert. En als je wilt kun je altijd contact zoeken.
Als het goed is ligt er in elk boek een boekenlegger met een contactadres. In ieder geval vinden we het leuk als je iets in het gastenboek wilt schrijven.
Tips en ervaringen horen we graag!”

Voor contact en info kan men mailen naar buurtbiebwesterkerk@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden