<p>Cornelia en Roel Neven kijken met hun vader Johannes met een goed gevoel terug op het internationale muziekconcours Stage4Kids.</p>

Cornelia en Roel Neven kijken met hun vader Johannes met een goed gevoel terug op het internationale muziekconcours Stage4Kids.

(Foto: PR)

Cornelia en Roel uit Veenendaal stralen na winnaarsconcert

Veenendaal - Cornelia Neven als klassiek zangeres en haar broer Roel Neven als deelnemer van het VioolLab strijkensemble, hebben zaterdag allebei deelgenomen aan het online winnaarsconcert van het internationale muziekconcours Stage4Kids. Beiden kregen een bewijs van deelname en een deelnemersboek “Stage4Kids festival” over de post toegestuurd.

Vader Johannes: “Ik had de finale niet zomaar verwacht. Ik ben daar dankbaar voor! Het geeft ons allemaal een impuls om verder te gaan.
Blijkbaar zijn we wel goed bezig met elkaar. Ik voel me verantwoordelijk om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. Elke gave is ook een opgave. Planning moet je als ouders in de hand houden, de intrinsieke motivatie hebben ze zelf.”

Rol in het leven

Peinzend: “Elke gave die je krijgt heb je uiteindelijk niet alleen voor jezelf, maar je hebt daarmee een rol in het leven te vervullen. Dan is het voor ieder persoonlijk een zoektocht naar welke rol, al geven je gaven daar richting aan.”
Beide kinderen wijzen direct naar hun vader als het over het maken van muziek gaat. Cornelia(11): “Ik kan niet zingen zonder papa. Als papa er niet was geweest, had ik dit nooit zó gezongen. Hij betekent héél veel voor me. Als het zingen niet zo goed gaat, vertelt hij wat beter kan. Hij legt dingen uit, zodat je vooruit gaat. Verder is hij gewoon heel grappig! Aan het eind van iedere les plagen wij elkaar altijd. ”

Muziek nodig

Roel (7): “Ik vind het gewoon heel fijn om het samen met papa te doen. Als ik iets een beetje verkeerd doe, dan oefen ik het langzaam weer. Dan plaats ik de tonen beter in mijn hoofd. Papa heb ik echt nodig om muziek te maken.
Ik heb ontdekt dat ik het gewoon nodig heb om viool te spelen voor schooltijd. Als ik niet speel komt mijn rekenblad niet af en kom ik niet klaar met spelling.”

Voor live uitvoeringen: pianostemmerjohannesneven.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden