<p>Op de foto wethouder Engbert Stroobosscher (links) en directeur Gerbert Ploegmakers van aannemer FPH.</p>

Op de foto wethouder Engbert Stroobosscher (links) en directeur Gerbert Ploegmakers van aannemer FPH.

(Foto: Fotostudio7)

Werk aan de Kerkewijk in Veenendaal grotendeels afgerond

Woensdag 26 mei rondde aannemer FPH Ploegmakers de werkzaamheden aan de Kerkewijk op het gedeelte tussen de Industrielaan en de Middellaan af. Vanaf mei 2020 heeft FPH samen met de gemeente hard gewerkt aan de Kerkewijk en het wegdek vervangen voor een nieuw, gerecycled wegdek.

Net zoals bij Kerkewijk fase I werd er nu een regenwaterriool aangebracht in het midden van de weg, waarin regenwater gescheiden afgevoerd wordt van het vuilwater. Ook verbeterden we de veiligheid rondom het spoor bij station Veenendaal Centrum, door de inrichting van het kruispunt en de fietspaden aan te passen en het spoor te voorzien van nieuwe slagbomen.

Tevreden

Wethouder Engbert Stroobosscher haalde samen met directeur Gerbert Ploegmakers van FPH symbolisch de laatste wegafzetting weg: “Fase II is klaar! De reconstructie van de Kerkewijk is een mega-project, waar heel veel bij komt kijken. Het is niet alleen het opnieuw inrichten van de weg en het plaatsen van borden en bankjes. We willen ook hier voldoen aan onze duurzaamheidsambities en leggen daarom bij zulke reconstructies meteen een groot regenwaterriool aan. Daarnaast denken we van tevoren goed na over de materialen die we gebruiken, zoals circulair asfalt en het hergebruiken van straatmeubilair. En natuurlijk passen we de inrichting aan op het klimaat, met nieuwe groenvakken en de huidige bomen en planten kregen een nieuwe ondergrond zodat ze beter kunnen groeien en nog jaren meegaan. Fijn dat de tweede fase van de Kerkewijk nu afgerond is en dat we in het najaar aan het laatste deel kunnen beginnen. Ik wil de aan- en omwonenden bedanken voor hun geduld en acceptatie van de hinder die soms ontstond tijdens de werkzaamheden aan deze fase.”

Tevreden

Ook directeur Gerbert Ploegmakers is tevreden: “Wij zijn als bedrijf trots op dit project in Veenendaal en trots op ons team dat deze prestatie heeft geleverd. We hebben de werkzaamheden uitgevoerd in een complexe omgeving, tussen scholen, kerken, gezondheidscentra, het station, bedrijven en woningen in. De weggebruikers, waaronder vele scholieren, moesten veilig langs de werkzaamheden kunnen en de aanwonenden moesten tijdens de werkzaamheden gewoon hun woningen kunnen bereiken. Naast de zorg voor de omgeving, was het ook technisch een uitdagend project, onder andere door de boring voor het grote riool van anderhalve meter doorsnede onder het spoor door. We hebben saneringswerkzaamheden uitgevoerd en een totale nieuwe inrichting van de wegen, fietspaden en trottoirs aangebracht. De oplevering vandaag, binnen de gestelde tijd, is dan ook een mooie mijlpaal. Voor ons bedrijf maar ook voor gemeente Veenendaal.”

Openstelling en fase III

De Kerkewijk is vanaf 27 mei weer open voor alle doorgaand verkeer. Momenteel loopt de aanbesteding voor fase III (gedeelte tussen de Middellaan en de Cuneraweg) en begin juli kunnen we de aannemer die de werkzaamheden gaat uitvoeren, bekend maken. Landelijk lopen aannemers tegen leveringsproblemen van bouwmaterialen aan, dus afhankelijk van de beschikbaarheid van bouwmaterialen bepalen we de startdatum van de werkzaamheden aan de laatste fase van de Kerkewijk.
Ook hier brengen we een regenwaterriool aan naast het vuilwaterriool, breken we de bestaande weg op en brengen we nieuw wegdek aan. De inrichting van de weg wordt vernieuwd (groenvakken, borden, bankjes, bushalte, etc.) en hierbij hergebruiken we materialen daar waar dat kan. Ten slotte verbeteren we samen met gemeente Rhenen de entree van de Kerkewijk, zodat er minder hard gereden wordt en we leggen een veiligere voetganger-/fietsoversteek ter hoogte van
3Zussen aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden