<p>Digitaal collecteren of fysiek langs de deuren. (Foto: Pixabay)</p>

Digitaal collecteren of fysiek langs de deuren. (Foto: Pixabay)

Medewerkers MS-collecte in Veenendaal gezocht

Veenendaal/renswoude - Van 28 juni tot en met 3 juli vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. De organisatie is hard op zoek naar collectanten in Renswoude en Veenendaal. 

Collectanten kunnen ervoor kiezen om huis-aan-huis of thuis vanaf de bank te collecteren. De opbrengst van de landelijke collecteweek is van essentieel belang voor de 25.000 mensen met MS in Nederland die iedere dag met een ziekte moeten leven die hun zenuwen letterlijk sloopt. MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel.
Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 25.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1000 mensen bij.
De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. Dat maakt MS de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is.
Zie: nationaalmsfonds.nl/collecteren

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden