<p>Danielle Meijbaum (l) en Anouk van Zetten startten hun eigen dansschool.</p>

Danielle Meijbaum (l) en Anouk van Zetten startten hun eigen dansschool.

(Foto: )

Nieuwe Dance Studio in Veenendaal: gewaagde stap in onzekere coronatijd

Veenendaal - Danielle Meijbaum en Anouk van Zetten, twee danseressen, namen de sprong in het diepe en waagden de stap te nemen. Midden in coronatijd startten zij hun Dance Studio aan de Hovystraat 9 in Veenendaal Zuid. “Momenten van spijt hebben we nooit gehad.”

Door Kaami Kanje

Anouk en Danielle bewijzen dat doorzettingsvermogen loont. “Op de één of andere manier hebben we elke week weer nieuwe proeflessen.
Ongelofelijk waar dat vandaan komt”, vertelt Danielle. De dames spreken van een klein wonder wat hier gebeurt.
Twee dansleraressen startten hun eigen dansschool. En dat midden in coronatijd. Anouk van Zetten (22) en Daniëlle Meijbaum (38) hebben afgelopen zomer hun droom waargemaakt: Dance Studio Amain wat staat voor krachtig, sterk, snel. “We dachten laten we eens gek doen”, vertelt Danielle lachend.

Enthousiast

Het idee om een eigen dansschool te beginnen kwam een maand na de pandemie ter sprake. Op de dansschool waar ze lesgaven, lagen ze al een paar weken stil. “Ik wilde al heel lang een eigen dansschool beginnen en Danielle was er ook heel enthousiast over”, legt Anouk uit.

‘De kinderen zijn erg gemotiveerd en echte doorzetters’


Na de eerste lockdown startten ze weer op en opende de dansschool haar deuren. Na veel gebruik van social media en het rondbrengen van flyers stroomden de eerste dansers binnen.
“We mogen echt niet klagen, want het loopt heel goed”, zegt Anouk. “We hebben trouwe leden en sinds kort ook jongens op onze dansschool!”

Eigen pand

Ze begonnen in de gymzalen, maar droomden al van een eigen pand. “We wilden heel graag een eigen studio”, legt Anouk uit.
‘’Dat gaat nooit lukken’, zeiden we tegen elkaar en opeens kwam dit pand op ons pad.”
De vrouwen zijn druk bezig geweest het uitgeleefde pand aan de Hovystraat om te bouwen tot een dansstudio. “We hebben muren eruit gesloopt en alles gestript.” Ze hebben er hard aan gewerkt: “We zijn trots op het eindresultaat, dat zeker.”
De twee dames namen met goeie moed een gewaagde stap. “We dachten dat het bij de eerste lockdown zou blijven”, vertelt Danielle. “Maar toen kwam de tweede! Die zagen we natuurlijk niet aankomen.” Na de tweede lockdown startten ze gelijk de online lessen. Hoewel buiten sporten toegestaan was, besloten ze dat niet te doen, zo midden in de winter.
Dat hebben ze echter niet lang volgehouden en gingen daarom snel weer live aan de slag. “Online school en dan ook nog online dansles, daar word je moe van, dus zijn we naar buiten gegaan in de kou”, vertelt Danielle.

Buitenlessen

Elke dag brengt het duo de dansvloer naar buiten voor de buitenlessen. Ook is Dance Studio Amain genomineerd voor de cultuurclub van het jaar. Een moeilijke tijd voor een jong bedrijf, maar door inzet en wilskracht van zowel de leden als de leiding zijn er al mooie resultaten behaald. “We hebben vanaf het begin flink doorgepakt”, vertelt Danielle enthousiast. “De kinderen zijn ook erg gemotiveerd en echte doorzetters.” Door corona waren live wedstrijden niet meer mogelijk.
“De kinderen snakken er wel naar om op het podium te dansen voor echt publiek”, vertelt Anouk. In plaats daarvan worden er online competities gehouden, onder andere door DanceStars en We Know You Can Dance.
Met resultaat: “We hebben inmiddels 35 dansprijzen binnengehaald”, vertelt Anouk vol trots. En diverse dansgroepen zijn zelfs gekwalificeerd voor het Nederlands én Europees kampioenschap.

dancestudioamain.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden