<p>De voormalige Salvatorschool, hier de zijde langs de Patrimoniumlaan zal voor het einde van het jaar verdwijnen. (Foto: Gertjan van Capellen)</p>

De voormalige Salvatorschool, hier de zijde langs de Patrimoniumlaan zal voor het einde van het jaar verdwijnen. (Foto: Gertjan van Capellen)

(Foto:)

Het is bijna gedaan met de oude school in Veenendaal... (Update)

Veenendaal - Binnen afzienbare tijd is het gedaan met de oude RK Salvatorschool aan de Patrimoniumlaan. Er komen op deze plek twaalf woningen. Omwonenden hebben een ontwerp ontvangen en mogen daarop reageren.

De ontwikkelaar hoort graag reacties en maakt het ontwerp pas dan definitief. Opmerkelijk is dat de ingang langs de Van Ostadelaan in het ontwerp gelijk is als nu. Ook de woningrij daarachter kent overeenkomsten met de situatie nu.

Bert Macco

De school werd eind jaren vijftig gebouwd voor de RK parochie Veenendaal.
Die kerk, de St Salvatorkerk, staat aan de overzijde van de weg. Hoofdmeester was de nu hoogbejaarde Bert Macco wiens naam voor altijd aan dit pand verbonden blijft.
Na het vertrek van dit type onderwijs was het in gebruik door diverse instellingen, waaronder Youth for Christ die in dit gebouw een opvang voor jongeren had.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden