<p>Jurgen Hillaert.</p>

Jurgen Hillaert.

(Foto: Jan van den Brink)

Column Jurgen Hillaert: ‘Zeemeerman’

‘’De sauna’s zijn nog niet open en ook het Nederlands weer in mei zorgt er nog niet voor dat we het uitzweten. Maar gelukkig gingen afgelopen week wél de sportscholen weer open. Iets wat ik echt gemist heb! Voor mij namelijk de ideale uitlaatklep als ik er even doorheen zit of juist energie wil opdoen. Ik had dan ook direct op de openingsdag mijn plekje gereserveerd. Sportschoenen, handdoek, lidmaatschapspas. Alles had ik klaargelegd. Maar waar was mijn sportbroek gebleven? Om een lang verhaal kort te maken, na een zoektocht door het hele huis kwam ie niet boven water. Gelukkig had ik nog een oude broek liggen die met een beetje goede wil voor joggingbroek kon doorgaan. Mijn eerste sportsessie van dit jaar liet ik mij niet afpakken.

En wonder boven wonder, mijn conditie was redelijk op peil gebleven. Ik kon nog steeds een uur voluit sporten. Dus na afloop direct weer een sessie voor de volgende dag geboekt. Wat zeg ik, voor alle werkdagen heb ik sessies ingepland, zei hij trots.

Overal om me heen hoor ik enthousiaste geluiden van mensen die weer kunnen sporten. En afgelopen week kon zelfs ‘de Veense Voetbalcup’ gespeeld worden. Hoewel officieel de jeugd alleen maar onderlinge partijtjes binnen de vereniging mocht spelen, had de veiligheidsregio toegestaan om de jeugd tot en met 12 jaar binnen één gemeente tegen elkaar te laten voetballen. Dat werd dus een sportief feestje met volop gezonde rivaliteit.

Kleedkamers, douches en kantines van sportverenigingen blijven jammer genoeg nog wel dicht. En in het zwembad blijft het ook nog een beetje behelpen. Het Valleibad is wél open voor banen zwemmen en aquasporten, maar recreatief zwemmen mag nog niet. Evenals dat snorkelen onder water nog verboden blijft. Verspreidt dat Corona-virus zich nu ook al onder water? Het zal wel. Want op de site las ik dat ook het Zeemeerminzwemmen nog niet van start kan gaan... Had ik dat nou juist willen gaan doen!’’

Reageren ? Mail naar veensteken@streekverkenner.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden