<p>Van links naar rechts Marco Wiedeman, Femke Wiedeman, Nadine Blankenstijn, Danique Prins en Ivo Prins</p>

Van links naar rechts Marco Wiedeman, Femke Wiedeman, Nadine Blankenstijn, Danique Prins en Ivo Prins

(Foto: R. Cancian)

Drietal speelsters van G.V.V.V. naar Saestum

Veenendaal- Aan het einde van het lopende seizoen maken Femke Wiedeman, Nadine Blankenstijn en Danique Prins de overstap van G.V.V.V. Mo17-1 naar Saestum Mo19-1 in Zeist. Saestum staat bekend om hun hoge niveau in het vrouwenvoetbal, reden voor Femke, Nadine en Danique om deze stap te zetten aangezien ze alle drie zo hoog mogelijk willen voetballen.

Roulerend zullen de drie speelsters, die al jaren samenspelen bij G.V.V.V., ook meetrainen met Vrouwen 2 van Saestum dat in de Hoofdklasse uit komt. Een leuke maar ook wel spannende stap voor de 16-jarige teamgenoten. Het is bij Saestum zo dat je niet zo maar kan aansluiten.
Bij de proeftrainingen moet jij jezelf eerst laten zien. Wanneer de trainers je goed genoeg vinden, pas dan mag je naar de club komen leggen de meiden uit. Het liefst zijn ze hele dag met de bal of met trainingen voor zichzelf bezig om beter en beter te worden.

Kwaliteiten

Wanneer aan het drietal wordt gevraagd wat hun kwaliteiten zijn en of ze die ook van elkaar kunnen benoemen, geeft Femke aan dat ze elkaar in het veld goed weten te vinden.
‘’Als centrale middenvelder moet ik het hebben van mijn balvastheid, passing en overzicht. Wel zou ik nog wel explosiever willen worden.” Over Nadine zeggen ze dat het een ‘vechter’ is. “Eentje die nooit opgeeft en die je drie keer moet passeren om ervan af te komen.”

Sterke vrouw

Danique is sterk als laatste vrouw. “Zij is snel, heeft een goede trap en ook het overzicht”, vullen de twee andere meiden aan. Wanneer mooie wedstrijden passeren en busreizen met GVVV worden genoemd, kijken de drie meiden ook vooruit naar hun tijd bij Saestum. “In de eerste training merkte je al dat het niveau hoog is”, zegt Nadine. Femke vult aan dat Saestum al snel voor een goed gevoel zorgde.

Vertrouwd gevoel

“Mensen zijn geïnteresseerd in je. Dat merkte je doordat ze best wel wisten wie we waren. Dat geeft een goed en vertrouwd gevoel.” Een warme ontvangst zorgt ervoor dat de stap voor de drie heel natuurlijk zal verlopen.
“De persoonlijke aandacht vond ik wel fijn, dat zorgde ervoor dat we ons daar gelijk thuis voelden”, vult Danique aan. Trainers Ivo en Marco zien het wel goedkomen met hun speelsters.
Saestum is een opleidingsschool met trainers die zelf ook op hoger niveau training geven. Wij hadden verwacht dat er dit seizoen, wanneer we met G.V.V.V. uit zouden komen in de Vierde divisie, wellicht ook wel scouts langs de lijn zouden staan. Dat zie je gewoon minder bij de meisjes dan bij de jongens.
De potentie hebben ze zeker om het eerste of het tweede elftal te halen van Saestum. Hard blijven trainen en geloof houden in hun kwaliteiten, geven Ivo en Marco aan. Wanneer de vraag komt welke buitenlandse club hun droomclub is, dan kijken ze elkaar aan en zeggen bijna gelijktijdig. “Barcelona. Zeker weten.” Ze weten waar ze het voor doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden