<p>Het Amerongse koor VoiceMail.</p>

Het Amerongse koor VoiceMail.

(PR)

Gemengd koor VoiceMail doet mee aan de actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds

Amerongen - Van 28 mei tot en met 5 juni doet gemengd koor VoiceMail uit Amerongen voor het eerst mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media.

De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. VoiceMail voert actie om nieuwe muziek aan te kopen én zodra dat weer kan de jaarlijkse (gratis) uitvoering te geven voor alle Amerongers. Het koor VoiceMail met bijna 50 leden bestaat al meer dan 20 jaar.
Een woordvoerder: ‘’Onze voornaamste doelstelling is om samen plezier te hebben in het zingen. Al 20 jaar staan wij onder de bezielende leiding van dirigente Elien van der Meer. Zij zorgt er voor dat het niet té gezellig wordt, zodat we steeds nieuwe, mooie liederen kunnen instuderen. Er worden vooral vierstemmige liederen ingestudeerd en gezongen onder pianobegeleiding. Het repertoire is zeer gevarieerd: van klassiek tot pop. Eén keer per jaar hebben wij een gratis uitvoering, voor vrienden, familie en andere belangstellende Amerongers. Daarnaast treden we 3 à 4 keer per jaar op bij een evenement in de regio.’’

Oudste collecte

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder.
Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto opbrengst weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden