<p>Gerard van de Pavert heeft een uniek concept bedacht voor SV Panter</p>

Gerard van de Pavert heeft een uniek concept bedacht voor SV Panter

(Foto: Co Keulstra)

Uniek concept bij SV Panter

Veenendaal - Gerard van de Pavert is sinds twee jaar technisch manager bij SV Panter. Vanwege het grote aantal selectiespelers heeft hij een concept bedacht om maar liefst drie selectieteams te laten uitkomen in de vierde klasse. De trainers Bertho van Neerbos (A-selectie) en Joost Maasland (B-selectie) staan volledig achter dit ambitieuze plan.

Door Co Keulstra

“Onze club is aan het groeien”, vertelt Van de Pavert. “We hebben in februari dit plan voorgelegd aan trainers en spelers en iedereen vindt dit een goede oplossing. Ook het bestuur staat er achter. Vorig seizoen heb ik mij beziggehouden met de selectie en dat werpt nu zijn vruchten af. Er is rust en er melden zich nieuwe spelers aan. Hierdoor is de selectiegroep steeds groter geworden. Omdat we geen van de spelers kwijt willen en/of teleur willen stellen, hebben we het plan bedacht om met drie teams in de vierde klasse te gaan spelen.”

Luxe probleem

SV Panter heeft een luxe probleem. Ruim veertig spelers die in aanmerking komen voor de A- en B-selectie. Daar moest over nagedacht worden. Van de Pavert kwam met de oplossing om het komende seizoen te starten met drie selectieteams. En in goed overleg met trainers, bestuur en spelers is dit idee aangenomen. Het plan krijgt steeds meer vorm. Er wordt in twee grote groepen getraind en op de donderdag maken ze de selectie bekend: wie speelt er in welk team?
Het tweede en derde team heeft al een vaste kern van vijf spelers en de rest rouleert. Daar zijn zowel de trainers als de spelers het volledig mee eens. Van de Pavert: “Om onrust te voorkomen moeten we wel duidelijk en eerlijk zijn in onze beslissingen. De trainers spelen hier een grote rol in. We trainen en oefenen in grote groepen en we hebben de beschikking over voldoende spelers. We zien dat het niveau omhoog gaat en de concurrentie wordt groter. Dat is alleen maar goed voor de prestaties in het veld. Onder Van Neerbos is de spelersgroep beter geworden en die lijn trekken we door.”

Contract verlengd

SV Panter is goed bezig. Bertho van Neerbos is ook na dit seizoen de hoofdtrainer van SV Panter. De oefenmeester heeft zijn contract verlengd tot de zomer van 2022. Ook assistent trainer Alfred Lieuwen blijft actief bij SV Panter en heeft tevens zijn contract verlengd voor het komende seizoen. Met zijn jarenlange voetbalervaring zal hij voor het tweede seizoen naast Bertho staan. Trainer Joost Maasland (tweede elftal), keeperstrainer Marco van Kooten, verzorger Peter Romijn en de leiders Richard Looijen (eerste elftal) en Sjaco Honders (tweede elftal) hebben allen aangegeven om volgend seizoen 2021-2022 actief te blijven bij SV Panter.

Samenwerking

Tijdens een informeel gesprek kwamen hoofdsponsor Van Schuppen Makelaars en SV Panter overeen om een meer intensieve samenwerking te starten. Van Schuppen Makelaars is al vier jaar aan de club verbonden. Deze basis wordt verder uitgebreid. Hierdoor zullen SV Panter en Van Schuppen Makelaars gezamenlijk, vaker in externe uitingen, te volgen zijn.
Hiervoor is de basis gelegd en de contacten met Daniëlle Diepeveen en Marvin van den Dikkenberg van van Schuppen Makelaardij zijn goed. De input die SV Panter van het bedrijf ontvangt, zal om die reden een belangrijke rol gaan spelen.

“We hebben diverse gesprekken gevoerd met alle belanghebbenden en zijn uitermate tevreden met het resultaat. Voor de drie selectieteams hebben we minimaal 48 spelers nodig. De teller staat inmiddels op 47 spelers. 

Trainer Bertho Neerbos heeft zijn contract verlengd

Aanmelden kan nog steeds. De doelstelling is om te promoveren met minimaal twee teams. Dat is echt wel haalbaar. De afgelopen periode lag het voetbal dan wel stil, maar bij Panter zijn we volop in beweging. Er gebeuren mooie dingen bij SV Panter.”

Trots

Het bestuur van SV Panter koestert iedere sponsor en is er trots op deze aan zich te kunnen blijven binden. Ook de selectie, de staf en iedereen die de club een warm hart toedraagt, is daar erg blij mee. “De technische commissie heeft ondanks het coronavirus, waarbij de competitie is stilgelegd, niet stil gezeten”, zegt technisch manager Gerard van de Pavert.

48 spelers nodig

“We hebben diverse gesprekken gevoerd met alle belanghebbenden en zijn uitermate tevreden met het resultaat. Voor de drie selectieteams hebben we 48 spelers nodig. De teller staat nu op 47 spelers. Aanmelden kan nog steeds. Er gebeuren mooie dingen bij SV Panter.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden