<p>Start van de Veense Voetbalcup.</p>

Start van de Veense Voetbalcup.

(Foto: )

Start Veense Voetbalcup

Veenendaal - De Veense Voetbalcup is zaterdag begonnen. Na een lange periode van plannen maken mochten de eerste wedstrijden gespeeld worden. 

Vanuit de VRU was toestemming gegeven om de jeugd tot en met 12 jaar binnen één gemeente tegen elkaar te laten voetballen. Dat de jongens en meiden zin hadden om weer eens tegen andere verenigingen te spelen was al snel duidelijk. Nog voordat de wedstrijd begon werd al onderling gedeeld wie bij wie in de klas zat. Bij deze wedstrijden was er natuurlijk een gezonde onderlinge rivaliteit, maar belangrijker dan de uitslag was het plezier. De ochtend werd op het veld van GVVV afgetrapt door wethouder Martijn Beek. 

Samenwerking

De Veense Voetbalcup is ontstaan uit de samenwerking tussen alle zes de voetbalverenigingen uit Veenendaal. Van de zes verenigingen, kwam vandaag de Panter nog niet in actie. De Panter heeft alleen seniorenteams. Op de velden van de overige Veense voetbalverenigingen vv Veenendaal, de Merino’s, GVVV, VRC en DOVO waren vandaag weer eens andere kleuren, dan de eigen clubkleuren te zien.

Dat de jongens en meiden er zin in hadden was al te horen aan het begin van de ochtend. De jeugd werd per team in een halve cirkel geplaatst en de wethouder schoot de bal steeds naar één speler van elk team die de bal vervolgens terugkaatste. Tijdens het kaatsen liet één van de jeugdspelers zich ontvallen: “Duurt dit nog lang, ik wil voetballen.”

Ook voor oudere jeugd?

Dat hebben ze dan ook gedaan. Na een lange tijd waarin er veel niet kon, door corona, was er nu eindelijk de gelegenheid om tegen vriendjes en vriendinnetjes van andere verenigingen te spelen. Een veel gehoorde wens langs de velden was dat men hoopte dat ook snel de oudere jeugd en de senioren weer een potje tegen een andere vereniging konden spelen. Martijn Beek heeft deze wens ook gehoord, bij zijn rondgang langs de velden. Hij zal deze zeker meenemen om te kijken wanneer er ook voor oudere voetballers iets mogelijk is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden