<p>Reden voor een klein feestje, 11 mensen die hun oude beroep achter zich laten en zich gaan laten omscholen naar Verzorgende IG, bij Zorggroep Charim.</p>

Reden voor een klein feestje, 11 mensen die hun oude beroep achter zich laten en zich gaan laten omscholen naar Verzorgende IG, bij Zorggroep Charim.

(Foto: Charim – Judith Poulus)

Charim start met klas zij-instromers

Veenendaal - Op 10 meiis bij Zorggroep Charim de opleiding voor zij-instromers van start gegaan. Dit was reden voor een bescheiden en corona-proof feestmomentje aan het eind van de eerste lesdag. De nieuwe collega’s zijn hartelijk welkom geheten door de directeur Zorg, Judith PoulusDeze toch wel bijzondere gebeurtenis vond plaats in het gebouw van de opleider, de Zorg & Werk Academy in Ede.

In deze roerige tijden met de coronacrisis is het bijzonder dat mensen de bereidheid vinden om de zorg in te gaan en hun oude werkveld achter zich te laten. De 11 deelnemers volgen een tweejarig traject om het diploma Verzorgende IG te halen. Het is een gemêleerd gezelschap: De jongste deelnemer is 21 jaar, de oudste 54.

Divers

Ook de achtergronden van de deelnemers zijn heel divers, onder andere: kappersbranche, horeca, administratie, ICT, Autowereld en sales. In totaal zijn acht locaties van Charim betrokken en hebben één of meer zij-instromers onder hun hoede genomen. De kersverse leerlingen ontvangen een passend salaris voor zij-instromers, waardoor het gemakkelijker is om te starten met een dergelijke opleiding. Zo is het zelfs voor kostwinners mogelijk om hun droom waar te maken.

Marja van Rossenberg, adviseur Leren & Ontwikkelen bij Charim: “Door dit ook met andere gunstige randvoorwaarden te faciliteren, bv. boventalligheid voor 6 maanden, kan dit succesvol worden uitgevoerd. Dit doen we overigens voor alle eerstejaars trajecten; mensen zonder zorgervaring kunnen dan geleidelijk ‘landen’ in de zorg.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden