<p>De Amerongse Bosboemel in actie. (Foto: Jan de Jong)</p>

De Amerongse Bosboemel in actie. (Foto: Jan de Jong)

Amerongse Bosboemel maakt proefrit

Amerongen - Afgelopen dinsdag 10 mei werd door de stuurgroep Bosboemel van het vrijwilligersteam Amerongse Bos , aangevuld met een technisch adviseur, een proefrit gemaakt. Hierbij werd gebruik gemaakt van een leenwagen van de firma Divaco uit Wijk bij Duurstede.

Deze leenwagen is van hetzelfde type als de wagen die men op het oog heeft om aan te schaffen. Het is een robuuste elektrisch aangedreven kar waar inclusief de chauffeur 8 personen in mee kunnen rijden.
Gedurende de proefrit over een prachtig parcours op de Amerongse Berg werden de eigenschappen van de wagen beoordeeld op kracht, wendbaarheid, rijeigenschappen en zaken als stabiliteit en comfort.

Toestemming

 De rit ging behalve over terrein dat in beheer is van Utrechts Landschap ook over terrein in beheer van Staatsbosbeheer. Hiervoor was door Staatsbosbeheer speciale toestemming verleend.
Na afloop van de rit, waarbij wie dat wilde, de kans kreeg zelf een stukje te rijden, was iedereen het er unaniem over eens dat dit de wagen is die in overleg met Utrechts Landschap zal worden aangeschaft.
Deze aanschaf is mede mogelijk gemaakt door uw stem tijdens de vorig jaar gehouden actie van het ANWB fonds en door enkele sponsoren die aanvullend ook nog een bedrag schonken.

Extra’s

De wagen wordt voorzien van een aantal extra’s zoals onder meer gordels, regenschermen, en een glazen voorruit met ruitenwissers. Bovendien wordt hij gespoten in de lichtgroene kleur van het Utrechts Landschap, voorzien van het logo en komt de naam Bosboemel er op.
Het ziet er dus naar uit, als tenminste de wagen op tijd kan worden geleverd en corona tot het verleden behoort, de chauffeurs van start kunnen met de ritten. Het vrijwilligersteam Amerongse Bos hoopt hiermee in de nabije toekomst heel veel ouderen en slechter ter been zijnde personen een groot plezier te kunnen doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden