<p>De VRC-jeugd en de trainers hebben er zin in.</p>

De VRC-jeugd en de trainers hebben er zin in.

(Foto: )

Voetbalfestijn bij VRC in de meivakantie

Veenendaal - De VRC Voetbal Academie had een tweedaagse gepland staan voor de deelnemers van de Voetbal Academie. Dat waren ongeveer 55 deelnemers. VRC heeft echter besloten om de jeugdleden van de club ook toe te laten. Nu zijn er ruim 130 kinderen die naar het voetbalfestijn zijn gekomen en volgens de regels van de academie twee dagen lang als een prof gaan trainen.

Door Co Keulstra

In de meivakantie donderdag 6 en vrijdag 7 mei stond Sportpark Spitsbergen in het teken van (jeugd) voetbaltraining. Er waren 38 vrijwilligers, waaronder 28 trainers, die twee dagen beschikbaar waren om de VRC-jeugd te begeleiden en technische hoogstandjes te leren volgens de principes van de Voetbal Academie. Lyndsay is een half jaar lid van VRC en heeft één wedstrijd in de competitie gevoetbald: “Ik train twee keer per week en deze twee dagen ben ik ook van de partij. Twee dagen lekker trainen en partijtjes spelen, mooi man.”

Ideaal

Voorzitter Gerrit Jan van de Weerthof: “De meivakantie is ideaal om de kinderen iets extra’s te bieden. Alle kinderen van 5 tot 15 jaar kunnen hier aan deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom. Onze Voetbal Academie biedt de jeugd een uitgebalanceerd trainingsprogramma gericht op alle facetten van het voetbal. Op beide dagen wordt er een uitgebreide lunch verzorgd, een combinatie van lekker en gezond. We spelen met de jeugd afwisselende wedstrijdvormen en voor de keepers is er speciale keeperstraining. Het zijn sportieve en uitdagende dagen voor al onze jeugdspelers.”

Balvaardigheid

Het moderne voetbal eist een dynamische balvaardigheid en deze zal de jeugd verwerven nadat ze die bewegingen met de bal technisch goed beheersen. Door gevarieerde oefenvormen en ontelbare snelle acties te hebben gemaakt, heeft de speler zijn handelingssnelheid sterk ontwikkeld. Het aan- en meenemen van de bal en het verkrijgen van een prima traptechniek gaat hierdoor veel gemakkelijker.

VRC Voetbal Academie biedt uitgebalanceerd programma


Britt is al vier jaar speelster bij het meidenvoetbal van VRC: “Ik zit ook op de voetbalacademie, dus train ik 3 keer per week. Deze twee dagen zijn een feestje waar we erg blij mee zijn.”
“De onderbouwgroep doen zes rondes, de bovenbouwgroep doet zeven rondes van 15 minuten”, vertelt Mark Segers. Mark is de coördinator van de VRC Voetbal Academie en geniet van deze twee dagen. “De oefeningen worden doorgedraaid per team, ieder onderdeel zal dus doorlopen worden. De onderdelen zijn een combinatie van leerzaam en leuk, de principes van de Voetbal Academie komen volledig terug. Zo is het gatendoek aanwezig en worden de SMART-goals ook meegenomen in een onderdeel.”

Onder- en bovenbouw

De trainingen en het middagprogramma zijn verdeeld in een onderbouw- en bovenbouwgroep. De hoofdtrainers bij de onderbouwgroepen zijn deze dagen Robin Segers en Rody Teulings. Bij de bovenbouw zijn dit Bert van de Weerd, Mark Beudeker en Jan Westerhof. Na de lunch gaan de kinderen beginnen aan een individueel toernooi waar iedere speler probeert zoveel mogelijk punten te halen. Noa Zorgdrager heeft zeven jaar bij VRC gevoetbald en nu alweer voor het tweede seizoen bij DTS Ede.
Deze twee dagen is ze vrijwilliger: “Ik werd gebeld door een scout of ik interesse had om bij V.V. Alkmaar te komen voetballen. Later kreeg ik een belletje van de hoofdtrainster van het eerste elftal die zei dat ze mij graag wilde hebben. Ik heb toen een paar keer meegetraind en nu ga ik met het volgende seizoen voetballen in Alkmaar. Ik ga dan in een gastgezin en ik kan ook in Alkmaar gaan studeren.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden