<p>In Leersum wordt als proef een scootmobielpad ingericht. De organisatie test ervaringen.</p>

In Leersum wordt als proef een scootmobielpad ingericht. De organisatie test ervaringen.

Foto: (Archieffoto: Scootmobielclub Veenendaal)

Scootmobielroute op de Heuvelrug

Leersum - Op 25 mei start een pilot van 7 weken in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met een nieuwe scootmobielroute. Aan de hand van een routebeschrijving is in een Quingo scootmobiel Landgoed Ginkelduin en het Leersumse Veld van haar mooiste kant te beleven. 

De scootmobiel is uitgerust met een 5-wielconstructie voor extra stabiliteit en veiligheid. De snelheid is afgesteld op wandeltempo. De route is een initiatief van de werkgroep Toegankelijkheid van de Stichting Dorpsnetwerk Leersum. Projectleider Bob Hartog: “Met grote zorg en op basis van eigenervaringen is deze route samengesteld. Er is rekening gehouden met de lengte, de begaanbaarheid van de weg en de mogelijkheid om met de scootmobiel ergens te pauzeren”.

Informatie

De route is 9 kilometer lang, maar ook in te korten tot circa 3 of 6 km. Bij het startpunt op Landgoed Ginkelduin kan tijdens de pilot kosteloos een Quingo scootmobiel geleend worden.

Voor meer informatie: landgoedginkelduin@molecaten.nl of 0343-489999. Over het informatiecentrum De Veldschuur of het Leersumse Veld: boswachter via c.koreman@staatsbosbeheer.nl en www.np-utrechtseheuvelrug.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden