Winnaars penaltybokaal
Winnaars penaltybokaal (Foto: )

DOVO’s Hutspottoernooi groot succes

Veenendaal - Op woensdag 5 mei vond na een wekenlange voorbereiding het DOVO Hutspottoernooi plaats. Het open DOVO’s Hutspottoernooi werd gehouden voor kinderen vanaf 6 jaar tot 15 jaar en was toegankelijk voor zowel leden als niet-leden (meisjes en jongens). 

Organisatie Jim Konings uit DOVO 5 was de kartrekker van de organisatie van dit geweldige Hutspottoernooi. Jim is momenteel aan het afstuderen aan de HAN en had het hutspottoernooi bij DOVO als afstudeerproject gekozen en daarvoor contact met DOVO gezocht. Jim werd in de wekenlange voorbereiding geholpen door een aantal enthousiaste leden van het jeugdbestuur, namelijk Janneke van Velthuizen, Hans van Beek en Arris Haalboom.

Schot in de roos

Tijdens de voorbereidingen bleek het DOVO’s hutspottoernooi al een schot in de roos. De aanmeldingen bleven maar binnen stromen en uiteindelijk werd een paar dagen voor de start van DOVO’s Hutspottoernooi de inschrijving stopgezet en stond de teller op ruim 200 deelnemende kinderen.
Ondanks dat er in de ochtend geregeld nog een buitje viel, lieten de kinderen zich niet uit het (voetbal)veld slaan. Als de kinderen even niet hoefden te voetballen dan was de trainingsstrook wel door de kinderen bezet. PUUR VOETBAL had een aantal leuke attributen beschikbaar gesteld waardoor de kinderen zich na hartenlust konden uitleven en was het vooral een dag waarbij alles in het teken stond van vrijheid en plezier. Naast het voetballen en de diverse speeltoestellen was er dankzij een aantal sponsors ook voor fruit, drinken gezorgd en werden alle kinderen en vrijwilligers voorzien van een heerlijke lunch. Uiteraard werd er ook rekening gehouden met de deelnemers die meedoen aan de ramadan.

Prijzen

Natuurlijk werd er ook gestreden voor de prijzen. Aan het einde van deze mooie voetbaldag waren er 3 finales. De teams die in de finale stonden betraden het veld als ware kampioenen en voor aanvang van de finales werd eerst nog het Wilhelmus meegezongen, het was immers ook Bevrijdingsdag.
Bij de jongste kinderen in de categorie JO6 tot en met de JO8 werd AC Milan uit Italië de verdiende winnaar. Leicester City uit Engeland won de eerste prijs bij de jeugd tot en met de JO11 en Barcelona bleek de sterkste bij de jeugd tot en met de JO15. Alle winnaars kregen een mooie medaille als tastbare herinnering voor de fraaie titel op DOVO’s Hutspottoernooi. Naast het voetbaltoernooi was er ook nog de strijd om de penaltybokaal.

Certificaat

De jongens en meisjes van Manchester City wonnen allemaal deze mooie bokaal. Tenslotte werden Dani Lieftink en Timo Weelink in het zonnetje gezet omdat zij volgens de jury de mooiste moves hadden gemaakt op het voetbalparcours van PUUR Voetbal. Beide heren kregen een mooie bal als prijs mee naar huis.
Na afloop van de finales ontvingen alle deelnemers nog een flesje DOVO shampoo en een certificaat als bewijs van deelname.
Als afsluiting van het toernooi klonken de klanken van Vera Lynn’s we’ll meet again het was Bevrijdingsdag) over het sportpark en verlieten alle kinderen moe maar voldaan de rode zijde van het Sportpark Panhuis.

Dank

De organisatie is dank verschuldigd aan de sponsors die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt, namelijk Veendaler Kaas, Bakkerij ’t Haverland, Puur Voetbal, Henken Sierbestrating, Sportservice Veenendaal, Keurslager Jan van Leeuwen en CMC.
Tenslotte had ook Voetbalvereniging DOVO een budget beschikbaar gesteld om DOVO’s Hutspottoernooi te voorzien van extra’s en dit is mede mogelijk gemaakt door de opbrengsten uit de Grote Clubactie van afgelopen jaar die door de vele leden van DOVO zijn opgehaald.

Voetballen

Bij DOVO is men altijd op zoek naar nieuw talent. Ben je nog geen lid van DOVO en ben je nieuwsgierig? Neem dan een contact op met DOVO via secretariaat@dovo.nl. Blijf niet van verre staan maar sluit je bij Voetbalvereniging DOVO aan #WIJZIJNDOVO

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden