<p>Bewoners van de Thorbeckesingel nemen hun verspakket in ontvangst.</p>

Bewoners van de Thorbeckesingel nemen hun verspakket in ontvangst.

(Foto: Paul Voogsgerd)

Feestelijke oplevering eerste renovatieproject het Franse Gat

Veenendaal - Donderdagmiddag 29 april was het zover. Samen met de bewoners vierden Patrimonium woonservice de feestelijke oplevering van de renovatie en verduurzaming van 48 appartementen aan de Thorbeckesingel 61-108. Na maanden van werkzaamheden zit het er op. “De werkzaamheden waren ingrijpend en er was zeker overlast, maar het was het waard”, zei een tevreden bewoonster. 

Met de oplevering is nu het eerste renovatieproject van de vernieuwing van 1.100 woningen in het Franse Gat klaar. Onderhoudsbedrijf elk® voerde de werkzaamheden uit.

Renovatie en verduurzaming

De twee flatgebouwen aan de Thorbeckesingel kregen een grondige opknapbeurt en zijn energiezuinig gemaakt. Klachten over tocht, vocht en schimmel in de woningen zijn verleden tijd. De woningen en portieken zijn geïsoleerd, de kozijnen in de voorgevel zijn vervangen en in ieder appartement is mechanische ventilatie aangebracht.
Daarnaast zijn de keuken, badkamer en het toilet vernieuwd. Daarbij konden de bewoners kiezen voor een andere indeling. Met het plaatsen van een inductiekookplaat in de keuken, zijn de woningen voorbereid op een aardgasvrije toekomst.

Verspakketten van de lokale groenteboer

Om de bewoners te bedanken voor hun gastvrijheid en medewerking, zetten Patrimonium en elk® ze in het zonnetje. Ze werden uitgenodigd voor een kop verse groentesoep en kregen de ingrediënten daarvan mee als verspakket. Samen met een kookboekje en een houten snijplank met het Franse Gat logo. In het kookboekje staan recepten van bewoners en van teamleden van Patrimonium en elk®.
En, tips voor koken op inductie. Extra sfeer kwam van de timmermannen Robbie en Daniël. Zij traden op als zanger en DJ. En dat viel in de smaak. “Erg leuk dat jullie zoveel doen voor de bewoners. Met Kerst en Pasen kregen we een cadeautje en nu dit weer. Echt helemaal super!”

1.100 woningen in het Franse Gat

Patrimonium woonservice vernieuwt de komende jaren in het Franse Gat 1.100 woningen. Door renovatie, sloop en nieuwbouw en verduurzaming komen er woningen waarin het prettig en behaaglijk wonen is met energielasten die omlaag kunnen. Er zijn drie deelplannen. In deelplan Rand, waartoe de Thorbeckesingel behoort, gaat de woonstichting aan de slag met renovatie en het energiezuinig maken van flats en eengezinswoningen.

Filmpje zien van de feestelijke oplevering?

https://youtu.be/zJaGINtTCow

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden