<p>Herdenking op de Grebbeberg. Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven leggen een bloem bij één van de graven. In eerste instantie zouden ze niet komen.</p>

Herdenking op de Grebbeberg. Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven leggen een bloem bij één van de graven. In eerste instantie zouden ze niet komen.

(Foto: Jan van den Brink)

Dodenherdenking in Veenendaal en Rhenen

Veenendaal/Rhenen - De dodenherdenking op 4 mei was dit jaar anders dan in andere jaren. Geen grote bijeenkomsten maar in klein en select gezelschap. 

Op de Grebbeberg in Rhenen is het elk jaar druk, nu waren maar een paar vertegenwoordigers van (militaire) organisaties. 

Zeer verrassend was het bezoek van Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven. Zij legden  met generaal-majoor R.J. Jeulink (plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten) een bloem bij een graf op het Militair Ereveld Grebbeberg tijdens de Nationale Militaire Dodenherdenking. Samen met hun zoon Pieter-Christiaan woonden ze de herdenking bij.

In Veenendaal hingen bij het monument op het Stationsplein drie vlaggen halfstok. Die waren al zeer ruim voor de herdenking om klokslag 20.00 uur opgehangen en ook de kransen waren reeds gelegd.
‘s Middags deed zich daar nog een incidentje voor. Eén van de bevestigingspunten van een vlag begaf het zodat die maar aan één punt wapperde. Een behulpzame passant wist het provisorisch te regelen door een hanger van zijn sleutelbos als noodreparatie te gebruiken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden