<p>Simon Brouwer rekt en strekt zich, voorafgaande aan een wedstrijd van VVA Achterberg. (Foto: Henk Jansen)</p>

Simon Brouwer rekt en strekt zich, voorafgaande aan een wedstrijd van VVA Achterberg. (Foto: Henk Jansen)

Simon Brouwer keert terug bij G.V.V.V.

Veenendaal - Simon Brouwer (36) keert terug bij G.V.V.V. in Veenendaal. De club waar hij maar liefst 12 seizoenen als voetballer actief was. De geboren Ameronger ontpopte zich snel tot een waardevolle speler in de hoofdmacht van ‘de Blauwen’. Twee seizoenen geleden deed hij een sportieve stap terug. Trok het shirt van 4e klasser VVA Achterberg om zijn schouders. Terug op het oude nest krijgt hij een aansturende functie bij de jeugdafdeling.

Door Henk Jansen

Brouwer: ‘’Binnenkort wordt duidelijk welke functie precies ik bij G.V.V.V. gaat bekleden. Het wordt in ieder de jeugdafdeling waar ik bij geplaatst wordt. Nee, zelf actief voetballen zit er niet meer in.
Ik houd nog best veel van het spelletje. Maar even iets anders. Wellicht kan ik me over een tijd aansluiten bij een 35+ team.
Naast mijn werk als sportleraar heb ik plannen om sport met leren te combineren. Bewegend leren in dit geval. Voor kinderen in dit geval.’’

Mooie tijd

Voordat de in Veenendaal woonachtige Simon Brouwer meer over ‘bewegend leren’ kwijt wil, blikt hij nog even terug over zin periode als speler bij VVA Achterberg. Op sportpark De Meent was een hij geliefd speler en mens. Zowel bij zijn medespelers en supporters en bestuurders.

Sportleraar ziet mogelijkheden in ‘bewegend leren’


Was een belangrijke schakel in de hoofdmacht van de Betuwse trainer Jan Veldhuizen. ‘’Het waren maar twee seizoenen, maar kijk terug op twee mooie seizoenen. Maakte deel uit van een goede groep van spelers. Fijne jongens om mee te spelen en om mee om te gaan. Helaas! We waren vorig seizoen zo dichtbij bij de titel.’’

Hevig gewenst

Een na jaren zo hevig gewenst kampioenschap leek binnen handbereik. Toen werd de competitie stilgelegd en niet meer hervat werd vanwege het coronavirus. Het was een grote domper.
Jan Veldhuizen: ‘’Weg titelaspiraties, want we lagen echt goed op koers.
Dit seizoen hetzelfde liedje. Al na vier wedstrijden, waarin we weer ongeslagen de ranglijst in de 4e klasse aanvoerde was de corona andermaal de spelbreker. Een mooi afscheid van de club, met een promotie, was me dus niet vergund. Ik hoop dat VVA Achterberg in de nabije toekomst haar doelstelling mag bereiken en een goede steady 2e klasser mag worden. Nogmaals, het was een mooie tijd.’’
Naast zijn baan als sportleraar wil Simon Brouwer zich in de nabije toekomst ook richten op ‘bewegend leren’. Hij vertelt: ‘’Een goede vriend is daarmee bezig. Bewegen maakt het leren voor kinderen gemakkelijker.
Dit zowel voor sportieve kinderen als kinderen die niet van sport houden. Het concept is gebaseerd op de aanname dat beweging het concentratievermogen vergroot. Met een betere bloedcirculatie in de hersenen, kan bewegend leren het gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot leren en de motivatie te vergroten. Ik zie daar wat in.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden