<p>Cornelia vertegenwoordigt als klassiek zangeres ons land bij het &nbsp;internationale Stage4Kids in Hamburg.</p>

Cornelia vertegenwoordigt als klassiek zangeres ons land bij het  internationale Stage4Kids in Hamburg.

Foto: (Foto's: PR)

Cornelia en Roel uit Veenendaal naar finale Stage4Kids Hamburg

Veenendaal - Het is twee kinderen van de Veenendaalse familie Neven gelukt om door te dringen tot de finale van de online editie van het internationale Stage4Kids.

Cornelia vertegenwoordigt als klassiek zangeres ons land en Roel speelt viool in het VioolLab String Ensemble wat de finale gehaald heeft. De muzikale familie Neven was blij verrast.
Beide kinderen konden door gaan naar deze online finale waaraan 30 landen mee doen. Roel (7) speelt viool in het VioolLab Ensemble via de muziekschool De Muzen in Veenendaal, waar hij les heeft.
Zijn viooldocente Miriam Veeger deed met haar ensemble mee met Stage4Kids. Op de uiterste inzenddatum zond Johannes in overleg met haar zangdocent Hannie Slingerland een filmpje in van een optreden uit de Brugkerk.
Cornelia zong daarop ‘Ich will dir mein Herze schenken’, een aria uit de Matthäus Passion van J.S. Bach.

Cornelia

Haar zangcoach Hannie is minder verbaasd: “Cornelia’s basis is heel goed en ze is intrinsiek gemotiveerd en uitzonderlijk getalenteerd.
Zij doet van nature wat muziek nodig heeft. Het is een cadeau om met Cornelia te werken. Verder is ze helemaal weg van Bach en daar heeft zij veel gevoel voor.
Ze maakt de laatste tijd spelenderwijs een enorme ontwikkeling door. Het ultieme instrument is wel je zangstem en het is heel bijzonder wat Cornelia hiermee kan. Ze gaf destijds zelf aan dat ze weer op les wilde. Ja, met zulke kinderen kun je fantastisch werken.”

Muziek neemt belangrijke plaats in bij de familie Neven


‘Dit is zeker een extra stimulans om door te gaan met zingen en spelen’, glunderde de toen nog 10-jarige Cornelia.
Zij heeft eerder opgetreden in De Muzen, bij de Veenendaalse Alledagkerk, in het verzorgingstehuis ‘t Boveneind en tijdens het ‘Brugkerkuurtje’. Cornelia hield van jongs af aan van zingen. Op heel jonge leeftijd zong ze veel met haar vader. Als 8-jarig meisje ging ze op klassiek zangles bij Hannie Slingerland. Cornelia speelt dwarsfluit in de talentenklas bij Christianne van Gelder.

Ook online

Haar vader begeleidt haar vaak bij studeren en optredens op piano of orgel. De laatste tijd zijn de optredens van Cornelia online te beluisteren. Cornelia heeft weer veel zin om live op te treden. Ze mist het publiek bij haar optredens.
Bij de optredens heeft Roel ook vrijwel altijd een rol. Evenals de andere kinderen is Roel met muziek grootgebracht.
Op vierjarige leeftijd is hij begonnen viool te spelen. Hij vorderde snel, zodanig dat hij ook in de talentenklas van de muziekschool de Muzen zit. Broer Kees (9) heeft blokfluitles bij Ad van Vliet én trompetles bij Maurice Dittmer en de zusjes Rebecca (6) en Jochebed (4) hebben vioolles bij Miriam Veeger. Zij spelen ook een muzikale rol bij de optredens.
De zes kinderen van de artistiek begaafde familie Neven groeien op tussen vaders schilderijen, tekeningen en vele muziekinstrumenten als orgels, piano’s, violen en fluiten.

Actief met muzieklessen

Muziek en alles wat hier mee te maken heeft, nemen een belangrijke en inspirerende plaats in het leven van familie Neven. Musiceren, componeren, lesgeven en piano’s stemmen, de kinderen groeien hier bij op. Vrijwel dagelijks, nog voor de kinderen naar school gaan, zijn ze al actief met hun muzieklessen bezig. Dit blijkt hét ideale klimaat om te komen tot het maken van goede muziek. Muziek met impact, muziek die ráákt.
Iedereen kan op 22 en 23 mei meeluisteren naar de finalisten via de YouTube livestream (zie facebook.com/stage4kids.de ).
Verder genieten van de muzikale activiteiten van Cornelia en de familie Neven:

pianostemmerjohannesneven.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden