<p>Johan Westland heeft veel gedaan op het kerkelijke erf in Veenendaal.</p>

Johan Westland heeft veel gedaan op het kerkelijke erf in Veenendaal.

(Foto: PR)

Lintje voor inzet samenleving Veenendaal

Veenendaal/Huizen- Weliswaar woont Johan Westland sinds vorig najaar in Huizen maar hij heeft toch duidelijk een stempel gedrukt op de Veenendaalse samenleving. Daarvoor ontving hij vorige week een koninklijke onderscheiding uit handden van Niek Meijer, de burgemeester van de Noord-Hollandse gemeente.

Westland heeft vanaf zijn huwelijk in 1975 tot oktober vorig jaar in Veenendaal gewoond. Vooral vanwege zijn vele activiteiten in de Hervormde Gemeente van Veenendaal kreeg hij de koninklijke onderscheiding.
Hij was jeugdouderling van de Julianakerk en was in die tijd ook nauw betrokken bij de bouw van het gebouw Maranatha, naast de Julianakerk in 1980. Hij stond ook aan de wieg bij het opzetten van vakantiebijbelweken, de jeugdzondagen en het opzetten van de kinderdiensten rondom Bid- en Dankdagen.

Koor in Maarn

In zijn periode als ouderling in de Oude Kerk, vervulde hij ook het voorzitterschap van een beroepingscommissie. De laatste zes jaar was hij voorzitter van het college van diakenen van de hervormde gemeente. Hij is ook negen jaar bestuurslid van het koor Oriolus uit Maarn, waarvan de laatste zes jaar als voorzitter.
Hij bekleedde een bestuursfunctie in de VECON (vereniging economie docenten Nederland). Velen zullen hem ook kennen als docent op het Ichthuscollege en hij sloot van veel oud-leerlingen het huwelijk als trouw-ambtenaar. In zijn periode als leraar was hij medeorganisator van de jaarlijkse winteractiviteiten op het Ichthus

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden