<p>Een oudere bekijk &eacute;&eacute;n van de schilderijen.</p>

Een oudere bekijk één van de schilderijen.

(Foto's Cheraine van den Brink en Eveline van Ravenzwaaij)

Herinneringen ophalen bij Reizende Tentoonstelling

Veenendaal - Op zaterdag 1 mei werd de Reizende Tentoonstelling geopend. De kleinschalige, maar feestelijke opening vond plaats in zorginstelling De Koekoek op de Nieuweweg in Veenendaal. De tentoonstelling werd geopend door de directeur van QuaRijn (Mirjam Hagen) en de Adviseur Welzijn (Christine van der Male).

Wethouder Lochtenberg mocht het eerste boekje in ontvangst nemen. Genodigden waren de kunstenaars en verhalenvertellers (ouderen) die aan de tentoonstelling meegewerkt hebben.

Samenwerking

De Reizende Tentoonstelling is een tentoonstelling over beroepen. Voor de tentoonstelling zijn Veense ouderen geïnterviewd over het beroep dat ze vroeger hadden. Uit deze verhalen zijn zes beroepen geselecteerd. Voor elk beroep is er iemand gezocht die over dit beroep kon vertellen.
Tegelijkertijd is er een oproep gedaan om kunstenaars te vinden om mee te werken aan dit project. Bijna dertig kunstenaars meldden zich aan. Uit de aanmeldingen zijn zes kunstenaars geselecteerd.
Deze kunstenaars gingen in gesprek met de ouderen. De gesprekken vormden de basis voor de gemaakte kunstwerken. De tentoonstelling reist langs verschillende instellingen in de regio Veenendaal. Vandaar: de Reizende Tentoonstelling. Op elke locatie blijft de tentoonstelling een paar weken staan, zodat zoveel mogelijk bewoners en bezoekers van de tentoonstelling kunnen genieten.

De tentoonstelling

De tentoonstelling bestaat uit zes panelen. Op elk paneel staat een kunstwerk van een beroep. Elk paneel is gemaakt door een andere kunstenaar. Naast de panelen bestaat de tentoonstelling uit een boekje, een herinneringenkist, kleurplaten en activiteiten die rondom de tentoonstelling worden georganiseerd.
In het boekje staan ook gespreksvragen, die de bezoekers helpen om hun eigen herinneringen op te halen. In oktober is de tentoonstelling te zien in de Cultuurfabriek, met de originele kunstwerken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden