Foto:
aangeboden door pptsolutions.nl

Een professionele PowerPoint (laten) maken

Standaard iedere dag op kantoor aanwezig zijn? Al decennia lang wordt gesproken over het nieuwe werken. Hierbij wordt meer op afstand gewerkt, en wordt er meer gestuurd op doelstellingen dan op aanwezigheid. Het afgelopen jaar is dit door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen in een stroomversnelling terechtgekomen. Ook voor de toekomst hebben al veel bedrijven aangegeven meer in te zetten op online contact in plaats van face-to-face-contact. Maar hoe kun je ook tijdens een online overleg een overzichtelijk verhaal vertellen? Dat ook nog eens je publiek blijft boeien? Hieronder lees je meer over het (laten) maken van een professionele PowerPoint presentatie.

Nieuwe werkwijze vraagt aanpassingsvermogen

Medewerkers van bedrijven communiceren sinds een jaar veelal digitaal met collega’s, teamgenoten en klanten. Vooral tijdens de eerste lockdown was het wel nog wennen voor veel mensen. Zo is het veel mensen vast wel eens overkomen dat het niet lukte om deel te nemen aan de juiste meeting. Of waren ze al een tijd lang aan het woord voordat pas werd opgemerkt dat ‘mute’ aan stond. Technisch leveren online vergaderingen intussen meestal geen problemen meer op. Inhoudelijk zijn er echter vaak wel nog verbeterpunten. Hierdoor verslapt de aandacht tijdens een lang verhaal. Of gaan mensen ondertussen andere dingen doen.

Een PowerPoint laten maken door een expert

Heb je maar weinig tijd, maar wil je toch een inspirerende en overtuigende presentatie? Schakel dan PowerPoint expert PPT Solutions in voor het laten maken van een professionele presentatie. Een PowerPoint expert inhuren heeft meerdere voordelen. Ten eerste hebben veel mensen er moeite mee alleen de informatie op slides te zetten die hun verhaal ondersteunt. Door de overvloed aan informatie gaat er meer aandacht naar de slides dan naar het verhaal. Een PowerPoint specialist weet precies hoe op de achtergrond informatie gedoseerd aan het publiek getoond dient te worden. Ook maakt hij de tekst en bulletpoints visueel. Hierdoor zien slides er professioneler uit, en komt het verhaal beter over.

Zelf een presentatie maken met behulp van een PowerPoint slidedeck

Wil je wel zelf graag presentaties maken, maar vind je het handig hier een template bij te gebruiken? Of wil je graag medewerkers van de organisatie helpen een goede presentatie te houden met behulp van een template? Dan is het handig om gebruik te maken van een PowerPoint slidedeck. Dit is een set van verschillende vooraf opgemaakte slides. Ze brengen structuur aan in een presentatie, hebben een opmaak in de huisstijl en geven een veel betere uitstraling van een presentatie.

PowerPoint biedt veel mogelijkheden, mits juist toegepast

Een PowerPoint presentatie kan echt toegevoegde waarde hebben. De visuele aspecten maken een verhaal een stuk begrijpelijk, en houden de aandacht van het publiek vast. Heb je wel eens de term ‘Death by PowerPoint’ gehoord? Dit beschrijft een slaapverwekkende presentatie met te lange lappen tekst en te veel bulletpoints. Een verhaal dat niet blijft hangen en overtuigt. Veel mensen werken al sinds de middelbare school met PowerPoint. Toch is het niet zo gemakkelijk om een interessante en overzichtelijke presentatie te maken. Wil je graag hulp hierbij, maak dan gebruik van een slidedeck of kies ervoor een PowerPoint door een expert te laten maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden