<p>Het terras voor het Businesshome heeft een goed uitzicht op het hoofdveld van De Merino&#39;s</p>

Het terras voor het Businesshome heeft een goed uitzicht op het hoofdveld van De Merino's

(Foto: Businessclub)

Businessclub ‘De Groene Velden’ steunt haar begunstigers

Door Co Keulstra

Veenendaal - Tijdens een bijeenkomst in Hotel Restaurant IBIS in Veenendaal werd op 31 oktober 2001 Businessclub ‘De Groene Velden’ opgericht. De Businessclub draagt bij aan de continuïteit van voetbalvereniging De Merino’s, doordat de steun ten goede komt aan de jeugdafdeling en de selectie. De oprichting van de Businessclub vloeide voort uit het vijftigjarig jubileum van De Merino’s in 1999.

Het zijn bijzondere tijden voor alle Sport- en Businessclubs in Veenendaal. Alle clubs hebben last van de maatregelen die het coronavirus ons oplegt. Kees van de Bovenkamp is voorzitter van Businessclub De Groene Velden: “We willen onze begunstigers in deze moeilijke tijden toch even een hart onder de riem steken en laten weten dat wij met hen mee leven. We willen ons profileren als een Businessclub die aandacht heeft voor de ondernemers die ons, en daarmee De Merino’s, blijven steunen, ook al zit de sport al maandenlang op slot. In deze krant zal maandenlang aandacht gevraagd worden voor onze begunstigers. Ze zullen zich voorstellen en laten weten dat ze bereid zijn om te wachten tot we weer met zijn allen naar het voetballen kunnen kijken en met elkaar in een informele sfeer kunnen praten en netwerken.”

Groot Veenendaals Sportclub Boek

Businessclub De Groene Velden groeit nog steeds. Zelfs in deze coronaperiode zijn er nieuwe ondernemers bijgekomen die zich graag bij deze club willen aansluiten. Het bestuur hoopt na de zomer, binnen de huidige mogelijkheden, weer op te kunnen starten en mooie activiteiten te organiseren voor de Businessclubleden. Te beginnen op 11 september met de presentatie van het Groot Veenendaals Sportclub Boek in het eigen Businesshome Teus van Grootveld is de man die de activiteiten organiseert: “We worstelen in deze tijd allemaal met onzekerheden en vragen, maar wij doen er alles aan om onze begunstigers te steunen en te laten weten dat wij niet in slaap gevallen zijn. 

‘We doen er alles aan om de begunstigers
te steunen’

We hopen zo snel mogelijk weer activiteiten te kunnen organiseren in ons Businesshome of met elkaar weer eens een uitstapje te kunnen maken. Vooralsnog ziet het er niet gunstig uit. We hopen bij de start van het nieuwe seizoen onze activiteiten weer op te pakken. Steeds denken we dat er weer iets mogelijk is, en moeten het dan weer afzeggen. We staan open voor ideeën om activiteiten te organiseren. Het moet wel binnen de coronamaatregelen gebeuren. En we zijn niet ingezakt, sterker nog; er zijn nieuwe Businessclubleden aangemeld. We blijven groeien en zijn een gezonde Businessclub.”

Platform

Businessclub De Groene Velden zal haar leden een platform bieden waar zij hun zegje kunnen doen. In elke maandelijkse bijdrage van de Businessclub in deze krant zal een ondernemer in het zonnetje worden gezet. Het zijn lastige tijden voor sportclubs. Dat geld ook voor De Merino’s. Het ledenaantal is stabiel, zelfs licht groeiend en qua huishouding gezond. In oktober bestaat Businessclub De Groene Velden 20 jaar.” Als de mogelijkheid er is, zal dat zeker gevierd worden met aansprekende activiteiten”, aldus Van Grootveld.
Van de Bovenkamp: “Bij thuiswedstrijden zitten we informeel bij elkaar, praten we over de wedstrijd en zijn met elkaar in gesprek. Dit alles op een gemoedelijke manier en in een sfeervolle ambiance. Het gaat niet altijd over het bedrijf of ondernemen, gezellig met elkaar keuvelen, met een hapje en drankje is veel waard.” De Merino’s prijst zich gelukkig dat op het sportterrein ook Businessclub De Groene Velden is gehuisvest. Veel van de aangesloten bedrijven is ook op een of andere manier sponsor van de club geworden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden