Bloemen en chocolade voor Annie Groeneveld (r) die met pensioen gaat. (foto: Marco Diepeveen)
Bloemen en chocolade voor Annie Groeneveld (r) die met pensioen gaat. (foto: Marco Diepeveen) (Foto: )

Hallo Jumbo, dag Annie Groeneveld!

Veenendaal - Hoeveel pakken wc-papier, doosjes paracetamol en zeeppompjes ze na de uitbraak van de coronacrisis verkocht, is ontelbaar. Net als het aantal sigarettenpakjes, boeketten en flessen met sterke drank in de afgelopen twintig jaar. Donderdag is de laatste werkdag van Annie Groeneveld. Dan zwaait ze af als baliejuffrouw bij Jumbo Huibers aan het PWA-park in Veenendaal.

Door Marco Diepeveen

“Het is erg lang geleden dat er bij Jumbo Huibers iemand met pensioen ging”, berekent Annie Groeneveld (1955). “Bij ons werken veel jongeren die na hun vakantie- en studentenbaantje vertrekken. “Ik ken slechts een handjevol collega’s die 25 jaar in dienst zijn.”

Halve eeuw

De wieg van Annie stond ruim 65 jaar geleden in Renswoude. De tiende uit een gezin van elf kinderen. Na haar huwelijk kwam ze in Overberg te wonen. “Bij elkaar heb ik een halve eeuw gewerkt. Eerst bij een buurtwinkel in Woudenberg, later in de bediening bij Hotel Schimmel.” De onregelmatige uren deden haar besluiten om te gaan solliciteren bij Golff Huibers, een vroegere supermarktformule. “Ik zag een vacature in De Rijnpost. De supermarkt zat net in de verbouwing naar C1000. Al die twintig jaar ben ik baliejuffrouw geweest en draaide ik incidenteel mee achter de kassa.” Annie haalde diverse diploma’s bij Huibers. De keuze voor Huibers viel haar nooit tegen.

‘Annie bracht altijd veel plezier op de werkvloer’

“Een prachtig bedrijf met een leuke ploeg. Ik zou zeggen: bedankt iedereen voor de prettige samenwerking! Aan mijn tijd hier heb ik veel vrienden en vriendinnen overgehouden. Voor de jonge garde fungeerde ik als een soort moederfiguur. Als ik jarig was, versierden mijn collega’s mijn balie. Ik blijf bij Jumbo mijn boodschappen halen en zal regelmatig een bakkie komen doen in de kantine.”

Krant

Ook met de vaste klanten groeide een prettige band. “Bij binnenkomst weet ik meteen wie wat rookt. Al vijftien jaar legde ik elke woensdag twee exemplaren van De Rijnpost klaar voor een mevrouw die de krant niet in de bus krijgt. Tijdens mijn ziekte gaven veel klanten mij kaarten en bloemen. Die klantenbinding is zo ontzettend waardevol.”

Bloemenmarkt

Twintig jaar verzorgde Annie de bloemenmarkt op de vrijdag en zaterdag voor Moederdag. Dit jaar, op 7 en 8 mei, staat de Overbergse hier voor het laatst. Dus dé gelegenheid voor klanten om afscheid van haar te nemen bij Jumbo Huibers. Angst voor het beruchte ‘zwarte gat’ als pensionado? “Totaal niet! Ik ben dol op fietsen, wandelen en zwemmen. Bovenal wil ik gaan genieten.” Supermarkteigenaar Kees Huibers zwaait Annie met spijt uit. “Een fantastische collega. Eén van onze oudgedienden. Ze bracht altijd veel plezier op de werkvloer. Annie was altijd erg betrokken op de zaak.”

‘Annie bracht altijd veel plezier op de werkvloer’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden