<p>Spelletjes doen op het grasveld bij de parkeerplaats van de Eekhoornlaan. Het gebeurde op Koningsdag. Een aantal actieve ouders zorgde voor het spellencircuit. (Alle foto&#39;s: Martin Brink/Rijnpost)&nbsp;</p>

Spelletjes doen op het grasveld bij de parkeerplaats van de Eekhoornlaan. Het gebeurde op Koningsdag. Een aantal actieve ouders zorgde voor het spellencircuit. (Alle foto's: Martin Brink/Rijnpost) 

Creatief bezig aan de Eekhoornlaan in Petenbos

Veenendaal - Het was dinsdag een wat vreemde Koningsdag. Geen kleedjesmarkt waar we langs kunnen struinen en zeker geen groots opgezette activiteiten waar we met z’n allen in de openlucht van kunnen genieten.

Koningsdag 2021 deed vooral een beroep op de creativiteit van de mensen door het organiseren van kleinschalige evenementen, bedoeld voor de bewoners en vooral ook voor de kinderen in de straat. ‘’Het versterkt de band met de buren zeker,’’ werd menigmaal geuit. Het weer werkte ook mee. Dat scheelde zeker.

Spellencircuit

Neem bijvoorbeeld de Eekhoornlaan in de Veenendaalse wijk Petenbos. Een aantal ouders had voor de vele buurkinderen een heus spellencircuit op het grasveld uitgezet. Ook een Koningsdagbingo en zelfs een speurtocht (vind de schatkist!) door de de wijk behoorden tot de ingrediënten van deze succesvol verlopen middag.

Het smaakt naar meer. ‘’We kunnen dit vaker doen,’’ werd geopperd. Meedoen aan de Burendag in september was meteen al een goede optie. Dat je daarbij dan ook nog gesponsord kan worden is weer leuk meegenomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden