<p>Alexandros Ntokos van Omega, het enige Griekse restaurant in Veenendaal.</p>

Alexandros Ntokos van Omega, het enige Griekse restaurant in Veenendaal.

Foto: (Alle foto's: Jan van den Brink)

Eindelijk, ook in Veenendaal: de terrassen kunnen weer open!

Veenendaal - Woensdag mogen de terrassen weer open. Weliswaar van 12.00 tot 18.00 uur maar het is in ieder geval een goed begin. Zeker na al die maanden van sluiting is het een verademing voor zowel de bezoeker maar natuurlijk ook voor de ondernemer. Van vooral stilzitten wordt niemand immers wijzer.

We maakten een rondje langs de terrassen van de Sandbrinkstraat, de horecastraat bij uitstek van Veenendaal.

Ook daar zijn de ondernemers al dagen druk bezig zijn om hun tafels en stoelen in gereedheid te brengen.
Ze kunnen niet wachten om weer bezoekers te ontvangen! Aan de ene zijde van de Sandbrinkstraat is al sinds heugenis een Grieks restaurant te vinden, nog altijd de enige in Veenendaal.
Sinds een paar jaar wordt daar zaken gedaan onder de naam Omega. Daar treffen we Alexandros Ntokos. ‘’We hopen onze klanten weer snel in onze zaak te verwelkomen,’’ zegt hij. ‘’Het is weer een begin”.

Goede stemming

Ook bij Tres Tapas & Winebar zit de stemming er goed in. Daar werden afgelopen week de laatste metingen verricht, zodat het personeel de bestellingen voor het terras op een verantwoorde manier kan serveren.
Ook bij Het Zwarte Schaap op de hoek van de Tuinstraat is er volop activiteit. Terwijl de glazenwasser tot in de puntjes alles blinkend schoon maakt, zet gastvrouw Anne van Het zwarte Schaap het terrasmeubilair volgens de nieuwe normen op de juiste plaats.

Ze vertelt: ‘’We zijn blij toe weer open te gaan. Eerst drie maanden dicht geweest, nu weer zes maanden, dat is veel te lang. Dus dus laat de gasten en zomer maar komen. Ik heb er zin in!’’
Ook cafébaas Robert Nagel van ‘Robert’s Pub’ oefent alvast zijn bedieningsspieren. Op het terras wordt de laatste hand aan een parasol gelegd. “Dat is best wel weer even wennen om met een blad vol drank te lopen, maar we doen het veel plezier,’’ zegt Robert. ‘’We zijn weer helemaal blij dat we weer open mogen, en blikken vooruit, blik op vrijheid, blik op terras open, blik voor iedereen. Dat is ons motto.’’

Het begin is goed maar wel een goede hoop
op verruiming


Robert was de laatste maanden ook creatief bezig.
Hij verkocht bijvoorbeeld strengen blikken speciaalbier voor de ‘take away’. Zijn zaak stond vol met blikken. De verkoop liep prima maar liever is hij persoonlijk met klanten bezig, bedienen aan een terrastafeltje dus.
Hij hoopt wel dat de openingstijden de komende weken ruimer worden. Met zijn drukbezochte Engelse pub moet hij het voor een belangrijk deel van de avonden hebben.

Labelen

Mango’s en Cantina Y Bar mag de 28ste april ook hun deuren ook weer openen. Daar is het Marc die de laatste hand legt om de tafel de labelen.
Marc: ‘’We staan de popelen om te weer open te gaan, zodat we de klanten weer gebruik kunnen maken van onze heerlijk tapascocktails, lunchkaart en vooral gezelligheid.’’
Bij Zeldzaam Eten en Drinken loopt Demi zich ook al warm om de eerste klanten te verwelkomen. ‘’Wij en onze collega’s hebben alles uit de kast getrokken om de klanten zo goed mogelijk te bedienen en het naar hun zin te maken. Wij zijn er helemaal klaar voor”.

Kortom; het lijkt één groot feest te worden wanneer de eet en drinkgelegenheden hun deuren weer voor hun klanten mogen openen.

Personeel gezocht

En niet onbelangrijk: alle horeca kan weer personeel gebruiken. Wie zich geroepen voelt kan zo aan het werk.
Gewoon aanmelden bij één van de uitbaters!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden