Overview orkest, koorzangers en solist
Overview orkest, koorzangers en solist (Foto: Saintwa Ye)

VeenendaalFonds steunt online concert en pakketjes

Veenendaal - Een online concert met strijkorkest, solisten en een (deels) virtueel koor. Dat is in ieder geval tot en met eind volgende maand te zien op de www.kerstvoorelkaar.nl/concert Dit initiatief van de Veenendaalse dames Miriam en Noëlle Drost van Stichting Kinderkoor Oase, is in het leven geroepen om mensen in deze moeilijke tijden een hart onder de riem te steken. Met mooie muziek, maar dat niet alleen: rond de Paasdagen werden er in Veenendaal en omgeving zo’n 1700 pakketjes rond gebracht.

De pakketjes met daarin een uitnodiging voor het online concert en producten van getroffen Veenendaalse ondernemers, gingen naar mensen die om welke reden dan ook een hart onder de riem konden gebruiken. Daaronder vallen de bewoners en cliënten van 16 zorginstellingen. De pakketjes gingen ook naar Veenendalers die geïsoleerd leven of het om een andere reden zwaar hebben. Ook waren er mensen bij die zich tijdens deze crisis steeds voor anderen ingezet hebben en nu zelf even een hart onder de riem gestoken kregen.

Idee

In het najaar van 2020 ontstond het idee voor dit initiatief, met als doel een win-win situatie te creëren door een groot aantal doelgroepen aan elkaar te koppelen. Zangeres en initiatiefneemster Noëlle Drost (21): “Mijn vriend Drummado Wijnhamer (dirigent van het online concert, red.) en ik wilden graag muziek maken voor mensen die het om de een of andere reden moeilijk hebben. We bedachten ons dat er nu zoveel mensen getroffen zijn door de crisis en dat het mooi zou zijn onze medestudenten, Veenendaalse winkeliers, scholieren, zorginstellingen en individuele personen te laten profiteren van ons concert. En daar iets tastbaars en persoonlijks aan te koppelen. Zo ontstond het idee om de luisteraars een pakketje én een handgeschreven kaart te bezorgen.”

Kaarten

Diverse vrijwilligersorganisaties haakten aan om het project te helpen realiseren, waaronder Netwerk voor jou. Leerlingen van het Ichthus College schreven de kaart, leerlingen van Het Perron pakten de pakketjes in. Die werden vervolgens bezorgd door vrijwilligers van Stichting NN. “Al met al is wat begon als een soort droom, om zoveel mogelijk mensen met onze muziek te verbinden en even een fijn moment te bezorgen in deze moeilijke tijd, meer dan waar geworden”, aldus Noëlle Drost. Zelf zingt Noëlle een aantal solo’s in het concert: “Daar heb ik ook echt van genoten, eindelijk weer samen muziek maken!”
 

Het VeenendaalFonds heeft zowel het concert als de pakketjes mede mogelijk gemaakt. Daarnaast werd dit project ook ondersteund door andere fondsen en organisaties waaronder MAAK Veenendaal, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Sluyterman van Loo, diverse Serviceclubs en bijdragen uit het bedrijfsleven.

Miriam Drost: “Zonder bijdragen zoals die van het Veenendaalfonds, was het niet mogelijk geweest zoveel mensen mee te laten genieten van ons concert en de pakketjes. Heel fijn dat we in Veenendaal instanties hebben die dit soort initiatieven ondersteunen.”

Ondersteunen van projecten

Het VeenendaalFonds neemt een neutrale en zelfstandige positie in om haar rol van ondersteuner van de samenleving optimaal te kunnen vervullen. Het Fonds verbindt partijen. Daarbij past het ondersteunen van projecten op het gebied van maatschappelijke participatie, de zorgzame samenleving, welzijn nieuwe stijl en het verkrijgen van gelden.

Het concert is de komende tijd nog te zien op www.kerstvoorelkaar.nl/concert

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden