<p>Kate Pos wil zo snel mogelijk terig naar het normale. (Eigen foto)</p>

Kate Pos wil zo snel mogelijk terig naar het normale. (Eigen foto)

(Foto: )

Kate Pos over middelbare school: ‘Snel terug naar het normale’

Veenendaal - Dan weer op school, dan weer thuis achter de laptop om de lessen online te volgen. Veel leerlingen, vooral in het voortgezet onderwijs, hebben daar momenteel mee te maken. De een lukt het beter dan de ander om geconcentreerd de lessen te blijven volgen. Terug naar het gewone. Dat willen alle studenten. Zo ook de 13-jarige Kate Pos uit Rhenen die in 2vwo zit van het Rembrandt College in Veenendaal.

Door Henk Jansen

Kate Pos kan nog wel de concentratie opbrengen om zich ook de lessen online eigen te maken. ‘’Dat lukt me nog wel, maar ik wil ook graag dat ik gewoon weer naar school kan om daar alle lessen te volgen.
Niet eerst een aantal dagen in de week op school en weer dagen thuis achter de laptop. Samen met alle klasgenoten weer gewoon op school de lessen volgen. Terug naar het normale.’’

Regels

Kate koos na in Rhenen Montessori onderwijs te hebben gevolgd te hebben voor het voortgezet onderwijs in Veenendaal. Ze volgde haar oudere zus Maura richting het Rembrandt College. Daar zit ze momenteel in 2vwo. Is volop bezig met het maken van toetsen.

‘Op het Rembrandt worden regels goed nageleefd’


Die ze zowel op school als thuis maakt. Kate daarover: ‘’De helft van de klas, groep A bijvoorbeeld, volgt een aantal dagen in de week de lessen op school en de andere helft, groep B, volgt de lessen online thuis.
De week daarop wordt er gewisseld tussen de groepen. Op school gelden de nodige strenge coronaregels. Zowel in het leslokaal, waar stoelen en tafels ver uit elkaar staan, als buiten tijdens de pauzes gelden de 1,50 meter afstanden.
Op de gang is het dragen van een mondkapje verplicht. Sporten doen we zoveel mogelijk buiten. Dan weer bezoeken we een trampolinepark en zo nu en dan sporten we ook op een verantwoorde wijze in een sportschool.’’

Afgeleid

Thuiswerken, niet iedereen kan de concentratie opbrengen om de aandacht bij de lessen te houden. Afleiding en concentratieverlies liggen op de loer. Zodat in de lesstof een achterstand wordt opgelopen.
Kate daarover: ‘’Zelf heb ik er niet zoveel last mee, maar ik volg toch liever de lessen in de klas op school. Dan wordt een en ander toch beter uitgelegd. Zijn de lessen makkelijker te volgen. Van chillen na schooltijd is ook geen sprake. Je mag slechts een iemand thuis ontvangen. Daar hebben veel leerlingen de grootste moeite mee.
Op het Rembrandt College doen ze er, in deze rare tijd van corona, van alles aan om ons leerlingen zo goed mogelijk onderwijs te geven.
Er komt natuurlijk een tijd dat we weer met z’n in één leslokaal zitten en na schooltijd weer met elkaar kunnen afspreken. Of op school leuke dingen doen.’’
Kate, die lid is van de Rhenense gymnastiekvereniging ‘Wilskracht’, mist ook nog eens de wekelijkse lessen. Lessen waar ze wekelijks naar uitkeek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden