<p>Davelaar Sport is verhuisd naar Corridor 54, tegenover De Buffel.</p>

Davelaar Sport is verhuisd naar Corridor 54, tegenover De Buffel.

(Foto: Co Keulstra)

De Corridor in Veenendaal krijgt een ander aanzien

Veenendaal- Het zal het winkelende publiek wel zijn opgevallen dat de Corridor een ander aanzien heeft gekregen. Albert Heijn heeft zijn winkel veranderd, de ingang is verplaatst en bevindt tegenover het Goudhaantje. Ook zijn er enkele winkeliers verhuisd naar een andere locatie. Zo zit Gall & Gall nu in het pand van Davelaar Sport op nummer 47-49.

Door Co Keulstra

Davelaar Sport is tijdelijk verhuisd naar de Corridor 54, recht tegenover ‘De Buffel’. Tijdelijk, want in de toekomst krijgt Davelaar Sport een groot pand in het hart van Veenendaal. De bouw daarvan ligt momenteel stil vanwege Covid-19. Davelaar Sport is al bijna 50 jaar de leverancier van sportartikelen aan alle sportverenigingen in Veenendaal. Niet alleen voetbalgerelateerde artikelen, maar ook andere sporten zoals hockey, zwemmen, hardlopen, korfbal, tennis, Beach en bad en wintersportartikelen. Ook voor sportmaterialen en wandel- en hardloopschoenen kan men bij Davelaar Sport terecht.

De Miro

Het winkelcentrum in het hart van Veenendaal werd in 1978 gebouwd. Het werd ‘de Miro’ genoemd, een hypermarktketen van Ahold. In de jaren 1985/1986 werd het verbouwd en nam Albert Heijn de plaats van de Miro in. Ook werd er een vleugel aangebouwd en de Corridor officieel geopend. Jan Davelaar over de verhuizing naar de Passage in 2000: “Samen met mijn vrouw runde ik de winkel in de Hoofdstraat en toen kwam daar ook de winkel in de Passage bij. We hadden meer mensen nodig, zodat ik op een gegeven moment wel 10 medewerkers had. De wereld veranderde toen het internet zijn intrede deed. Toen hadden we weer minder medewerkers nodig en de winkel in de Hoofdstraat hebben we in 2002 gesloten. Na twintig jaar in de Passage te hebben gezeten, zijn we nu (tijdelijk) verhuisd naar de Corridor. Dit vanwege de verbouwing die hier plaatsvindt. We krijgen straks een mooi pand in het hart van Veenendaal als de verbouwing van het winkelcentrum is afgerond. Dat ligt momenteel stil vanwege het corona-virus.”

De Duck

‘De Duck’ voor ontbijt, lunch en diner is verhuisd naar de Corridor 60, waar voorheen ‘La Place’ was gevestigd. Janné Manten van ‘De Duck’ vertelt: “We zijn in januari verhuisd naar deze locatie. We moesten vanwege de verbouwing weg uit de Passage. We hadden zelf ook al plannen om een andere (grotere) locatie te zoeken, want we waren wel uit ons jasje gegroeid. ‘La Place’ was vanwege het corona-virus in maart 2020 gesloten en is nooit meer open gegaan. Toen ben ik in onderhandeling gegaan met de verhuurder en mocht ik deze locatie gaan exploiteren. Na twee maanden verbouwen was het klaar, maar mochten we nog niet open voor het publiek, jammer want we staan te popelen. Nu hebben wij ruim 500 m2 restaurantruimte en een mooi buitenterras. We hebben een geheel vernieuwde kaart waar de klanten kunnen kiezen uit vele lekkernijen. We beginnen ‘s morgens al met het serveren van een ontbijt, we hebben een uitgebreide lunchkaart en ook kan men bij ons terecht voor het diner. Als we straks weer open mogen kunnen wij onze klanten in een mooie nieuwe ruimte ontvangen. En bij mooi weer natuurlijk op ons buitenterras. Vooralsnog moeten we het doen met koffie to go en wat broodjes en snacks.”
Vermaas lederwaren is verhuisd naar Passage 64, samen met de boekenman van The Readshop. De Corridor krijgt na de verbouwing een nieuw hart, een overdekt plein met een ‘foodcourt’ en er komt een nieuwe entree naar het winkelgebied van de Brouwersgracht. Dit om de leegstand een halt toe te roepen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden