<p>EHBO cursus start weer.</p>

EHBO cursus start weer.

(Foto: Archief)

EHBO cursus Renswoude Scherpenzeel

Renswoude/Scherpenzeel - Bij het woord ongeluk denkt u misschien meteen aan een drama met veel bloed en ellende. Echter het grootste gedeelte van de ongelukken gebeurt gewoon thuis, op het werk of tijdens het spelen. Een gekneusde enkel, een snijwond of verslikken: daar is niets engs of bloederigs aan. Een woordvoerder van de afdeling legt uit:

‘’Als u maar weet wat u moet doen. Het is belangrijk dat een slachtoffer op tijd wordt geholpen. Bijvoorbeeld bij een hartaanval of een slagaderlijke bloeding kan dat van levensbelang zijn. Weet u wat u doen moet? Wij kunnen het u leren. Uiteindelijk kan iedereen een ander helpen. Reanimatie is onderdeel van deze cursus.’’

Zaterdagochtend

‘’De EHBO-vereniging Renswoude Scherpenzeel wil na een lange en stille periode vanwege de pandemie toch weer proberen of we liefhebbers voor de basiscursus EHBO kunnen vinden. Uiteraard zal de cursus geheel overeenkomstig de RIVM richtlijnen worden georganiseerd: kleine groep, lesruimte groot genoeg om afstand te houden, theorie met behulp van e-learning die je thuis kunt doen en meer gebruik van poppen in de praktijklessen.
Omdat we ook nog onzeker zijn over de avondklok, kiezen we voor de zaterdagochtend voor de praktijklessen. We mikken met de planning op 3 of 4 zaterdagen in juni/juli. De praktijklessen worden gegeven in Scherpenzeel. Kosten E 195,-, dat is inclusief lesboekje, oefenmateriaal, examenaanvraag, inzet van Lotus etc.
Diverse zorgverzekeringen vergoeden de cursuskosten (of een gedeelte) als u een aanvullende verzekering heeft. Heeft u nog vragen: 06-41001140 (na 1700 uur). U kunt uw vragen ook stellen via info@ehborenswoude.nl en daar kunt u ook een inschrijfformulier aanvragen.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden