Amber Heijneman namens de jongeren van 't Plekje en Maartje de Vries van Perspectivia coaching organiseren een online bijeenkomst voor jongeren met als activiteit Weerwolven van Wakkerdam
Amber Heijneman namens de jongeren van 't Plekje en Maartje de Vries van Perspectivia coaching organiseren een online bijeenkomst voor jongeren met als activiteit Weerwolven van Wakkerdam (Foto: Perspectivia coaching)

Nieuw project van Veenendaalse stichting Op Eigen Tenen

Veenendaal - Stichting Op Eigen Tenen uit Veenenbdaal start een nieuw project: Mix en Match. De stichting, die als doel heeft om de emancipatie van mensen met autisme te bevorderen, stimuleert contacten tussen mensen met en zonder autisme. Corona heeft deze contacten moeilijker gemaakt.

De pandemie en de daarbij behorende maatregelen hebben de problemen rondom eenzaamheid enorm versterkt. Doordat activiteiten niet doorgaan is de dagelijkse structuur weggevallen.
Sociale kaders verdwijnen en dit bemoeilijkt het onderhouden van contact. Zonder interactie met anderen ontstaat er een sleur, wat een isolerend effect heeft en een vicieuze cirkel veroorzaakt. Dit geldt voor alle leeftijdsgroepen en voor mensen met en zonder autisme. Mensen met autisme lijken echter extra hard getroffen te worden.

Stil

Op Eigen Tenen heeft, met uitzondering van de Pluimuitreikingen, al haar projecten stil moeten leggen, omdat voldoende afstand houden niet te realiseren valt. Om de door corona veroorzaakte eenzaamheid en depressie tegen te gaan komt de stichting nu met het Mix en Matchproject.
Het betreft een landelijk project en biedt twee mogelijkheden: deelnemen aan online bijeenkomsten én bemiddeling via de website (www.opeigentenen.nl) die leidt naar een een-op-eencontact gebaseerd op gezamenlijke interesses. De stichting vertrouwt erop dat bij men zich bij de contacten houdt aan de geldende coronamaatregelen.

‘Inmiddels leven we een jaar met corona, even geduld dachten we eerst, naïef en onwetend. Onze activiteiten, alle gericht op de ontmoeting tussen mensen met en zonder autisme, kwamen stil te liggen. Nu weten we beter,’ aldus Rianne Jansen, voorzitter van Op Eigen Tenen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden