<p>Hennep.</p>

Hennep.

(Foto ter illustratie)

Burgemeester van Veenendaal sluit woning na vondst hennepkwekerij

Veenendaal - Burgemeester Gert-Jan Kats sluit met ingang van 8 april 2021 een appartement aan de J.G. Sandbrinkstraat 162 in Veenendaal. In deze woning trof de politie eerder een hennepkwekerij van 210 planten aan. Deze kwekerij is ontdekt doordat alerte omwonenden melding maakten van een scherpe hennepgeur.

De hennepkwekerij is door de politie ontmanteld en de aangetroffen planten zijn inmiddels vernietigd. De woning werd particulier verhuurd, maar niet bewoond. De burgemeester sluit de woning daarom voor drie maanden op grond van de Opiumwet. De eigenaar en huurder van de ruimte zijn per brief over de sluiting geïnformeerd. Gedurende de sluiting mag het pand door niemand worden betreden.

Overlast

Burgemeester Kats: “We zien de laatste tijd dat er meer hennepkwekerijen worden aangetroffen in Veenendaal. Naast dat hier sprake is van criminele activiteiten, zorgt het voor geuroverlast, brandgevaar en gezondheidsrisico’s voor de directe omgeving. Dit past niet in Veenendaal waar we overal samen prettig en veilig willen leven, wonen en werken. Laat je niet in met dit soort praktijken. Veel mensen denken dat hennepkweek niet zo’n kwaad kan, maar het is een ernstige vorm van criminaliteit waar een wereld van geweld, bedreiging en intimidatie achter schuil gaat. Daarom kan en wil ik dit niet tolereren en heb ik besloten dit pand te sluiten.”

Signalen melden

Door alert te zijn en signalen snel te melden, kunnen inwoners en ondernemers hun steentje bijdragen aan de aanpak van deze vorm van criminaliteit. Gemeente en politie zijn dan ook blij dat oplettende buurtbewoners hen attendeerden op een scherpe hennepgeur rond deze woning. Signalen kunnen gemeld worden bij de politie via (0900 8844) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden