<p>Medewerkers van R.V. Vink uit Elst leggen een nieuwe vloer in het clubhuis van Oranje Wit. (Foto: Henk Jansen)</p>

Medewerkers van R.V. Vink uit Elst leggen een nieuwe vloer in het clubhuis van Oranje Wit. (Foto: Henk Jansen)

Voetbalclub Oranje Wit Elst: ‘Leden hebben dit mogelijk gemaakt’

Elst - Nagenoeg twee seizoenen geen voetbal bij de amateurs. Geen publiek langs de krijtlijnen. Kantines dicht. Dus geen inkomsten uit de bar en verkoop van snacks en andere lekkernijen. Veel clubs hebben dan ook de grootste moeite om financieel het hoofd boven water te houden. Toch presteert Oranje Wit het om een fikse som te besteden aan het vernieuwen en het inrichten van het clubhuis op het Elster sportpark.

Door Henk Jansen

Een suikeroom? Een erfenis van een oud-speler? Of een schenking van een maecenas, die het liefste anoniem wil blijven? ‘’Nee, niets van dit alles. Het geld dat we voor de verbouwing en de vernieuwde herinrichting nodig hadden is opgebracht door de eigen leden van de vereniging. Via crowdfunding werden enkele duizenden euro’s bijeengeharkt. Hoezo, geen betrokken leden? We zijn dan ook
meer dan trots dat we middels onze leden ons clubhuis een facelift kunnen geven. Het was wel hard nodig ook’’, aldus Geurt van Setten.

Meubilair

Een groep van vrijwilligers van Oranje Wit stak en steekt de handen uit de mouwen om het clubhuis een nieuwe ‘smoel’ te geven. Geurt van Setten, oud-speler van het eerste elftal van de Elsterse voetbalclub en nu bij de hoofdmacht als assistent-trainer actief, is een van de vrijwilligers. ‘’We hebben niet alleen geldelijke steun gekregen, maar ook steun in de vorm van producten, zoals hout voor het vernieuwen van de bar.
Het was hard nodig dat we het interieur van ons clubhuis moesten vernieuwen. Het was vrij gedateerd, zoals het meubilair. Dat kwam voor een deel nog uit de oude discotheek in het Dorpshuis. Wat we aan meubilair hadden stond er bijna 30 jaar.’’ Die oude disco was Scoob, het startpunt van Nick Rotteveel uit Amerongen, nu als Nicky Romero een wereldberoemde DJ.

Wedstrijden

Met het geld dat Oranje Wit via crowdfunding kreeg worden onder meer zestig nieuwe stoelen in Duitsland gekocht. Een aantal tafels krijgt een nieuw blad. Door het bedrijf R.V. Vink uit Elst is er een vloer gelegd. Daarnaast zijn de gordijnen voor de ramen vervangen door moderne jaloezieën.
Van Setten: ‘’Behalve de kantine wordt ook de entree in het clubhuis vernieuwd, alsmede de toiletten en de bestuurskamer. Een hele operatie, maar we klaren dit met veel genoegen.’’ Net zoals de voetballers kijken ook de vrijwilligers van Oranje Wit weer uit naar de eerste wedstrijden. Geurt: ‘’We willen dan ook graag het vernieuwde clubhuis laten zien. Je mag best weten dat we trots zijn dat dit door onze eigen leden allemaal is gerealiseerd. We zijn trots op ons ‘cluppie’.’’
De assistent-trainer van de Elsterse hoofdmacht kijkt ook uit naar een nieuw sportief seizoen. ‘’We hebben wat versterking aan spelers van buitenaf gekregen en dus kijken we hoopvol uit naar het begin.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden