<p>De bouw aan het pampagras zorgt voor parkeerdruk.</p>

De bouw aan het pampagras zorgt voor parkeerdruk.

(Foto: Pieter Vane)

Aan het Pampagras in Veenendaal: ‘Na herinrichting meer parkeerplekken’

Veenendaal - De SP Veenendaal stelde vragen aan burgemeester en wethouders over het verminderde aantal parkeerplaatsen tijdens de bouw aan het Pampagras. Daar realiseren zowel Patrimonium woonservice als CPO (bouwen in eigen beheer) woningen. 

In de antwoordbrief staat dat ‘’met de initiatiefnemers is afgesproken dat de overlast zoveel als mogelijk beperkt moet worden door op eigen terrein te parkeren.’’ De gemeente bestrijdt dat omwonenden niet zijn ingelicht. ‘’Er zijn nieuwsuitingen naar de bewoners gedaan. De omwonenden zijn geïnformeerd op de bewonersavond. Ook is er een website met alle informatie over het project en worden bewoners op de hoogte gehouden via nieuwsbrieven.’’ 

Overlast gestopt

Over het bouwen: ‘’Door de realisatie van het appartementengebouw van Patrimonium en de realisatie van 9 huizen door het CPO zal daarna de overlast gestopt zijn. Op een later moment in 2022 zal overigens Charim het andere deel van hun gebouw gaan afbreken en nieuwbouw realiseren. Op het moment dat alle nieuwbouw is gerealiseerd wordt het gehele parkeerterrein opnieuw opgericht en neemt de parkeercapaciteit toe.’’
Als goedmakertje voor alle overlast hebben de bewoners vorige week zakjes fairtrade melkchocolade paaseieren gekregen bij een uitlegbrief met het verzoek nog even geduld te hebben.

Niet werkbaar

Parkeerplaatsen die vanwege de bouwveiligheid zijn afgeschermd kunnen niet buiten de uren dat er gebouwd wordt, worden vrijgegeven. Volgens de gemeente is dat niet werkbaar. Wel wordt het gesprek aangegaan met de bouwers en de ontwikkelaars over de mogelijkheid van een extra parkeergelegenheid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden