<p>Geoefende trainers leerden de vv Veenendaal-voetballers de kneepjes van de voetbalsport.</p>

Geoefende trainers leerden de vv Veenendaal-voetballers de kneepjes van de voetbalsport.

(Foto's: Siem van Eck)

Paasfestival vv Veenendaal: ‘Het is niet koud, gewoon doorlopen!

Veenendaal - Terwijl de witte sneeuwvlokken wegsmelten op het groene veld, vliegt de bal door de wind de kruising in. De toeter klinkt na een kwartier speeltijd, tijd om door te draaien naar de volgende activiteit. De teams van heel VV Veenendaal zijn fanatiek ondanks het slechte weer. Het KNVB voetbalfestival heeft al op meer dan 150 verengingen plaatsgevonden. Met een beoordeling van een 8,5 is het een gewaardeerd activiteit. Zo ook hier bij VV Veenendaal op tweede paasdag.

Door Siem van Eck

Het was een vreemd voetbaljaar zo vertelt organisator Michel Heikamp. Na niet meer te kunnen spelen tegen andere verenigingen is de uitdaging verdwenen, waar normaal toe wordt gewerkt naar een wedstrijd op zaterdag werd het nu vaak beperkt tot het onderling spelen in de vereniging.
‘’Daarom hebben we besloten om dit voetbalfestival te organiseren, om een leuke dag te kunnen bieden aan onze leden. Maar daarnaast is het ook een stukje ledenwerving’’.
Via de kruiwagenmethode probeert VV Veenendaal zichzelf op de kaart te zetten. Heikamp: ‘’We organiseren een leuke activiteit en vragen aan onze leden of ze een vriendje of vriendinnetje willen meenemen zodat ze kennis kunnen maken met de vereniging’’.

Koud

Al vroeg was het gezellig op het veld. ‘’Ik stond er vanmorgen al om half acht! Leuk maar wel verschrikkelijk koud,’’ aldus één van de vrijwillige trainers.
Iedere aanwezige krijgt een KNVB-kaart. Hierop staan de grote namen van het Nederlands elftal van Martens tot De Ligt. Ieder team heeft zijn eigen begeleider en met een groot bord worden de teams uit elkaar gehouden. ‘’Blind tegen Martens is aan de beurt op veld B,‘’ klinkt het door de speakers. De handschoenen en mutsen zijn uit de kast gehaald, het is koud op het veld toch zit de sfeer er goed in. ‘’Het is een keertje wat anders dan een gewone training, zo’n dag is gezellig alleen wel koud,’’ zegt één van de voetballers. De trainer lacht: ‘’Het is heel niet koud! Jullie moeten gewoon wat harder doorlopen!’’

Thuiswedstrijd

Terwijl de leden en hun introducés rustig genieten van hun pauze worden krentenbollen en mandenrijen uitgedeeld, het weer klaart op en iedereen is klaar voor de tweede ronde. Vandaag is het een thuiswedstrijd voor Danny Martens, hij komt uit Amerongen en is coördinator van de KNVB. Hij is degene die verantwoordelijk is voor allerlei festivals en evenementen.
’’We begonnen met dit project twee jaar geleden. Dat kwam vooral door de enorme opkomst van het vrouwenvoetbal. Toen heette het nog het Leeuwinnenfestival, vorig jaar hebben we besloten dit in een ander jasje steken om het ook wat breder te maken voor de hele vereniging’’.

Uitdaging zoeken

Voor verenigingen is het moeilijk om de uitdaging te zoeken voor hun leden. De trainingen en wedstrijden tegen andere teams worden eentonig. ‘’Het doel van deze dag is daarom misschien wel meer dan ooit kinderen een leuke dag te bezorgen. Of je nou acht of zestien bent, al voetbal je laag of hoog, dat je gewoon weer een leuke dag hebt op je vereniging, dat is het grootste doel. Dus staat plezier hier zeker centraal.

Drie mannen van JO-19 worden afgestraft met een ‘kontje kick’


Volgens Heijkamp is vandaag geslaagd. Al ruim twintig leden hebben een inschrijfformulier meegenomen en de reacties van ouders, leden en pupillen zijn positief. “Oké, dames en heren dat was hem dan. Zouden alle teams zich willen verzamelen op het terras,’’ klinkt het over het veld.

Loting

Iedereen verzamelt zich voor de loting want je kan een bal of een rollade winnen. Vier man worden beloond en gaan met een prijs naar huis. Voor alle leden wordt een zakje met paaseitjes uitgedeeld. Na deze bewogen dag is er nog een ding dat afgehandeld moet worden. Drie man van de JO-19 worden op een rijtje gezet en afgestraft met een welverdiend ‘kontje kick’. De verliezers moeten knielen op de doellijn en vervolgens mag het winnende team proberen de billen van de verliezers te raken. Tja, dan moet je maar niet verliezen...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden