<p>Deze vier studenten organiseren twee dagen voetbalplezier in Elst.</p>

Deze vier studenten organiseren twee dagen voetbalplezier in Elst.

(Foto's: PR)

Twee dagen voetbalplezier Elst

Elst - De tweeling Tim en Bas Claessen (18), Thomas Starrenburg (20) en Jonathan Vandionant (20) bieden tijdens de voorjaarsvakantie twee dagen voetbal (training) aan. Speciaal voor de jeugd van Elst en omstreken. V.V. Musketiers op Sportpark Elst stelt de velden en de accommodatie ter beschikking. Hoewel het om voetbalactiviteiten gaat, hoeven de deelnemers hier nog geen ervaring mee te hebben.

Door Co Keulstra

De vier studenten uit Elst vinden dat er tijdens deze coronacrisis te weinig activiteiten zijn voor kinderen uit Elst en omgeving. Daarom organiseren zij in de meivakantie twee achtereenvolgende voetbaldagen voor de jeugd van vijf tot veertien jaar.
De activiteiten vinden plaats op woensdag 28 en donderdag 29 april van 10.00 tot 16.00 uur.
Tussen de middag krijgen de kinderen een verse en gezonde lunch aangeboden. Bas Claessen woont in Elst en voetbalt in het eerste van Musketiers: “Ik heb meerdere jaren ervaring als jeugdtrainer bij Musketiers. Eerst aan de JO 13-2 en dit jaar samen met drie vrienden de JO19-2. Ik studeer sportkunde in Nijmegen en leer veel over het begeleiden en helpen van mensen door middel van de sport”.

Spelers Musketiers

Ook broer Tim studeert sportkunde en heeft veel trainingservaring opgedaan tijdens zijn stage. Hij speelt in het eerste elftal van Musketiers en na afloop van de wedstrijd zoekt hij de gezelligheid van de kantine. Thomas Starrenburg is de aanvoerder van het eerste elftal van Musketiers: “Ik heb training mogen geven aan de jeugd onder 12. Naast mijn passie voor voetbal studeer ik met veel plezier Bedrijfs- en Consumentenwetenschap in Wageningen en na afloop van training of wedstrijd drink ik graag een biertje met mijn vrienden”.

Motiveren

Jonathan Vandionant volgt de studie HBO-ICT aan de HAN in Nijmegen: “Ik richt mij meer op de website en op social media. Ik speel in het derde van Musketiers, een niveautje lager dan mijn vrienden, maar wel met veel plezier”.
Thomas vertelt: “Het is geen voetbalschool, we proberen de kinderen wel te motiveren door uitdagende oefeningen en leuke activiteiten. We ontvangen de kinderen ‘s morgens om 10.00 uur bij Sportpark Elst en om 16.00 uur kunnen ze weer op huis aan. Het is eigenlijk een buitenschoolse opvang voor sport en bewegen”.

‘We hopen de kinderen te motiveren om te gaan sporten’


Tim: “We kwamen op het idee om twee voetbaldagen voor de jeugd te organiseren tijdens het drinken van een biertje met elkaar. Het worden gezellige dagen met veel bewegen, we houden een sportquiz en kiezen de beste voetballer van de dag”.

Leuke sportdagen

Bas laat weten dat de voetbaldagen er zijn om de jeugd van Elst en uit de regio twee leuke sportdagen te laten meemaken: “We hebben de beschikking over een pannakooi en andere leuke materialen waar we de kinderen mee kunnen vermaken. We hopen de kinderen zo te motiveren om ook te gaan sporten en lekker in beweging te blijven.”

Twee dagen lang lekker buiten voetballen met een gezamenlijke lunch. De trainers hebben ervaring en beschikken over EHBO of hebben een BHV opleiding gevolgd.
Veiligheid wordt gewaarborgd. De basisscholen worden benaderd en de leraren informeren de kinderen over deze buitenkans.

Aanmelden

Aanmelden via de website of email. Tijdens de voetbaldagen krijg je techniektrainingen en speel je diverse partijvormen. De dagen zijn voorzien van tussendoortjes en gezonde lunches. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Zie vakantievoetbal.nl en voor vragen

jnfo@vakantievoetbal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden