<p>links Ed Klasen, midden Ton van de Ridder en parkmanager Arjen Knulst</p>

links Ed Klasen, midden Ton van de Ridder en parkmanager Arjen Knulst

(Foto:Co Keulstra)

VTC Veenendaal werft nieuwe leden

Veenendaal - Ed Klasen is 10 jaar voorzitter geweest en doet nu de PR & Communicatie bij V.T.C: “Het tennispark van V.T.C. is recentelijk helemaal gerenoveerd en ook het clubhuis is geheel vernieuwd. De vereniging beschikt over negen verlichte buitenbanen en twee padelbanen. Nu het sportpark aangepast is aan deze tijd, kunnen we meer leden optimaal laten tennissen en padelen ofwel tennissen in een kooi”.

Door Co Keulstra

De Veenendaalse tennis Club is op 24 mei 1922 opgericht en had de beschikking over één buitenbaan, gemaakt van straattegels, en had 18 leden. Men moest eerst door een ballotagecommissie, alvorens toegelaten te worden. De tennisvereniging speelde op de baan van Hotel Bergzicht, gelegen aan de Cuneraweg, waar later het Julianaziekenhuis werd gebouwd. In 1941 is de vereniging verhuisd naar de Dennenlaan, waar ze nog steeds actief is.

Beginnende leden

Klasen: “De komende maanden zullen de inwoners van Veenendaal regelmatig iets van ons lezen, zowel in deze krant als digitaal in ‘lindebuurt.nl’. We gaan vertellen wat wij allemaal in huis hebben en wat we voor aankomende tennissers kunnen betekenen. Beginnende leden kunnen van ons tennisles krijgen. Het lidmaatschap kost voor senioren 210 Euro per jaar. In termijnen betalen is mogelijk. Dan kan men bij ons onbeperkt van de banen gebruik maken”. Momenteel heeft V.T.C. ruim 500 leden.

Open inloop

De club kan groeien naar 900 leden. Aan het eind van dit jaar hoopt men te groeien naar de 600 leden. Ton van de Ridder is al vanaf 1990 lid en zet zich nu in voor het werven van nieuwe leden: “We houden op 7 mei een Open Inloopavond, waarbij geïnteresseerden kunnen zien hoe er bij ons wordt getennist en padel wordt gespeeld. Van jeugd tot senioren, voor iedereen is er wat te vinden bij V.T.C. Wij zijn klaar voor de toekomst”.
Tennis en padel begint bij de vereniging, of je wilt beginnen, of dat je al 15 jaar competitie speelt of als vrijwilliger activiteiten organiseert, iedereen komt samen in het tennis- en padelpark. Het clubhuis is de basis voor de vereniging als sportief en sociaal ontmoetingspunt.

Iedereen komt samen in het tennis- en padelpark


De trainers en de parkmanager van het park spelen een cruciale rol in dit verband. Ze dragen bij aan ieders spelontwikkeling evenals het enthousiasme in tennis en padel en aan de gezelligheid bij de vereniging in het algemeen. Arjen Knulst is de sinds 1 maart de parkmanager: “Het onderhouden van de banen, de padelbanen, inclusief het horecagedeelte is mijn taak. Ook de communicatie naar het bestuur, de leden en de bezoekers behoort tot mijn functie. Ik moet zorgen dat de leden optimaal van het park kunnen genieten. Ze hebben aan mij ook een aanspreekpunt en een gezicht van de vereniging. Ik ken alle trainers en lesgegevens en ook de constructie binnen het management”.

Hele jaar door

Tennis is niet alleen een zomersport, maar kan 365 dagen per jaar gespeeld worden. Ook in de wintermaanden zijn de banen beschikbaar voor tennis en padel. Men hoeft in de winter niet per se overdekt te spelen, het kan heel goed buiten, daar zijn de banen op ingericht en zijn prima bespeelbaar.

Wintercompetitie

Er wordt dan ook een VTC- wintercompetitie georganiseerd. V.T.C. bestaat volgend jaar 100 jaar! Een mijlpaal, dat zeker gevierd gaat worden. De club is bezig om dan ook het Koninklijke certificaat te bemachtigen. In coronatijd is het tennis bij V.T.C. gewoon doorgegaan, met inachtneming van de maatregelen. Men kan recreatief tennis en padel spelen of in competitieverband, alle niveaus zijn aanwezig.

Zie vtcveenendaal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden