<p>Amy en Jolie in hoodies van P;)stel Clothes.</p>

Amy en Jolie in hoodies van P;)stel Clothes.

(Foto: Elles Branderhorst)

Zusjes Amy (18) en Jolie (15) uit Veenendaal lanceren vrolijke kledinglijn in lockdown

Veenendaal - Nog maar vijftien is Jolie Hillaert als ze samen met haar zus Amy op een middag een trui ontwerpt met de vrolijke tekst “The person behind me have a nice day”. Een hoodie met een knipoog die wat vrolijkheid op straat brengt.

Tekenen en ontwerpen is al langere tijd Jolie’s hobby en filmpjes maken gaat ook haar zus Amy makkelijk af. Een filmpje op TikTok is zo gemaakt. En dan gaat het viral… 370.000 keer wordt het bekeken.

TikTok

Volgers op Insta en TikTok reageren met de vraag wanneer ze de hoodie kunnen bestellen. Tja….eh dit hadden ze echt niet verwacht. Als een speer maken ze een ‘plan de campagne’. Ze laten proefontwerpen maken, selecteren een bedrijf in Nederland en Amy zoekt de zakelijke kant uit, bouwt een website en bedient de social media.

Co-creatie

Hun volgers betrekken ze in elke stap van het hele proces op weg naar hun eigen bedrijf P;)stel Clothes. “Welke kleuren zullen we nog meer doen, welke maten zijn het meest geliefd, wat vinden jullie mooier ontwerpversie A of B? Vriendinnen en een paar andere volgers op Insta staan model voor de foto’s op de website en sociale media. Het resultaat is dus een klantgerichte co-creatie. “Vooral onder jongeren zijn de hoodies populair. Ook volwassenen kunnen ze dragen.

En het leuke is dat het in Nederland wordt gemaakt. Amy: “We vinden het belangrijk dat er geen kinderarbeid aan te pas komt. Daarom kozen we voor een textielatelier in Nederland”.

Limited edition

Net voor Pasen zijn de eerste 100 truien in limited edition geleverd. De website is in de lucht en de eerste exemplaren gaan over de virtuele toonbank. “Het is erg leuk om dit te doen en een mooie activiteit in lockdown. We leren er heel veel van -met een lach- ‘bijna meer dan in een economie-les’.

Ze zijn er maar druk mee - de zusjes Hillaert - en er komt vast nog meer. Informatie over P;)stel Clothes”: www.pastelclothes.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden