Linksboven: Matthijs Vertegaal van de Spelmakerij, prijswinnaar. Rechtsboven: Rianne Jansen voorzitter van Stichting Op Eigen Tenen Linksonder: Joop en Fennie van Herpt, van Rijschool van Herpt Rechtsonder: Huup en Mireille Hopman van Tri-Unity
Linksboven: Matthijs Vertegaal van de Spelmakerij, prijswinnaar. Rechtsboven: Rianne Jansen voorzitter van Stichting Op Eigen Tenen Linksonder: Joop en Fennie van Herpt, van Rijschool van Herpt Rechtsonder: Huup en Mireille Hopman van Tri-Unity (Foto: Stichting Op Eigen Tenen)

De Spelmakerij ontvangt ‘de Dikke Duim’

Veenendaal - De Spelmakerij, een onderdeel van de Edese zorgaanbieder het Jagerhuis, heeft op 2 april van Stichting Op Eigen Tenen uit Veenendaal ‘de Dikke Duim’ ontvangen.

De afgelopen twee jaar heeft Stichting Op Eigen Tenen veel mooie initiatieven die de emancipatie van mensen met autisme bevorderen beloond met een Pluim.

Op Eigen Tenen doet dit om op positieve wijze aandacht te genereren voor mensen met autisme. De organisaties of personen die in aanmerking komen voor een Pluim zijn actief op diverse terreinen zoals onderwijs, huisvesting, sport en recreatie, vervoer, de arbeidsmarkt of dagbesteding. 

Wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben is dat ze ieder op hun eigen wijze hun (s)teentje bijdragen aan het toegankelijker maken van de samenleving voor mensen met autisme. 

Genomineerden

Uit dit bonte palet van bepluimde initiatieven heeft het bestuur van Op Eigen Tenen begin dit jaar drie organisaties genomineerd voor de publieksprijs ‘de Dikke Duim’. 

De genomineerden voor ‘de Dikke Duim’ waren: 

Rijschool van Herpt, voor het geven van aan hun individuele behoeften aangepaste rijlessen aan mensen met autisme. 

TriUnity, voor het bieden van een kans op een zelfstandig en zinvol bestaan aan jongeren met autisme door hen op te leiden tot werk dat past bij hun specifieke vaardigheden. 

De Spelmakerij, voor het laten groeien in het leven van mensen met autisme door hen als dagbesteding bordspellen te laten bedenken, ontwerpen, testen en uitgeven.

Winnaar publieksprijs

Van 22 februari tot 14 maart heeft iedereen op de website van de stichting kunnen stemmen op zijn of haar favoriete kandidaat.

Alle drie de genomineerde organisaties hebben erg hun best gedaan om stemmen binnen te halen. Daarbij ontvingen ze veel enthousiaste reacties van hun achterban.

Wegens corona heeft de prijsuitreiking online plaats gevonden. 

Op 2 april, Wereldautismedag, werd op de website www.opeigentenen.nl bekend gemaakt dat de Spelmakerij de winnaar van ‘de Dikke Duim’ 2021 is. 

Zwemschool Okidoki, die in 2019 de publieksprijs in de wacht sleepte, heeft hem virtueel overhandigd aan Matthijs Vertegaal van de Spelmakerij. 

Vertegaal was erg verrast en aangenaam getroffen dat de Spelmakerij de verkiezing heeft gewonnen.

De Spelmakerij bestaat nu net een jaar en heeft recentelijk de Pluim ontvangen van Stichting Op Eigen Tenen. Het feit dat de Spelmakerij nu tevens de publieksprijs krijgt is een grote eer, aldus Vertegaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden