Docente Hannie Slingerland
Docente Hannie Slingerland (Foto: Muziekschool de Muzen)

Ga aan de slag met fitness voor de stem

Veenendaal - Iedereen die voor de zomer zijn stem weer op orde wil hebben om vanaf september weer fit aan de slag te gaan bij een koor, kan bij De Muzen aan de slag met de cursus ‘Fitness voor de stem’. Vanaf maandag 19 april start docente Hannie Slingerland deze lessen.

Veel (koor)zangliefhebbers hebben afgelopen jaar weinig tot niets kunnen doen en zangdocente Hannie Slingerland hoort van mensen dat hun stem vast is gaan zitten. Zingen is net als sport en het enige dat helpt is om in beweging te komen en te trainen. Zangtraining is al eeuwenoud en er zijn (eenvoudige) oefeningen voor. Oefeningen voor houding,  adem(steun), resonans, open keel en losse kaak, articulatie, hoogte/laagte, legato.

In deze 10 lessen wordt hieraan gewerkt. Ook wordt gebruik gemaakt van vocalises/liederen van de componist Vaccai en Italiaanse aria’s uit de 16e en 17e eeuw van Monteverdi, Handel en Scarlatti. Muziek die al van oudsher gebruikt wordt voor zangles, maar ook geschikt is om op een concert te zingen.

De oefeningen en repertoire zijn geschikt voor alle niveaus. 

Start

De cursus start maandag 19 april. In eerste instantie online en zodra de regelgeving het toestaat, live in Spectrum. De lessen vinden plaats van 19.30 tot 20.30 uur, op 19 en 26 april, 10, 17 en 31 mei, 7, 14, 21, 28 juni en 5 juli. Deelname kost € 60,00 voor 10 lessen.

Kennismaken

Eerst even kennismaken met deze cursus kan ook. Op zaterdag 17 april, tijdens het online Open Huis van De Muzen, geeft Hannie Slingerland een korte workshop van 11.20 tot 11.40 uur. Deelname hieraan is gratis.

Kijk voor alle informatie en/of om je aan te melden op www.demuzen.nl. De Muzen is gevestigd in Spectrum, aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden