<p>Nienke van Beijnum op het houten looppad in de Groene Grens: een mooie omgeving om het winnende bloemstuk te tonen! (Eigen foto)</p>

Nienke van Beijnum op het houten looppad in de Groene Grens: een mooie omgeving om het winnende bloemstuk te tonen! (Eigen foto)

(Foto: )

Veenendaalse Nienke van Beijnum vormt het ‘goud in groen’!

Veenendaal - De jury werd echt omver geblazen door het filmpje dat de 20-jarige Nienke van Beijnum uit Veenendaal heeft ingeleverd over haar gouden en winnende ‘Covid-19 frameboeket’! Nienke doet de BBL opleiding niveau 4 ‘Vakexpert Bloem, groen, styling’ op het groene mbo-onderwijs Aeres in Velp. Ze werd op woensdag 24 maart online tot winnares Bloembinder gekroond en ontving de gouden medaille, een trofee, een certificaat en een aandenken van het alternatieve Nederlands kampioenschap Bloem, Groen en Styling.

De jaarlijkse wedstrijd werd in verband met de huidige maatregelen tegen corona, online gehouden. In dat kader was ook het thema passend: maak een Covid-19 boeket en leg de achtergronden ervan uit in een filmpje. Dat deed Nienke, onder meer op het looppad bij het natuurgebied de Groene Grens in Veenendaal. Een zeer toepasselijke locatie.
Ze imponeerde de jury ermee. Ook doordat ze een duidelijk storyboard gaf over de ideeën en de totstandkoming van het boeket, met zelfs uitleg waarom een bepaald ontwerp onuitvoerbaar bleek. Tijdens het maakproces gaf ze ook aan waar volgens haar de symbolieke elementen lagen.

Virusbol

Van de zes studenten die mee mochten doen aan de alternatieve Skills finals, de Nederlandse kampioenschappen Bloembinden, heeft Nienke van Beijnum de gouden medaille online omgehangen gekregen. De uitslagen lagen dicht bij elkaar. Volgens de jury hadden ze stuk voor stuk prachtige werkstukken gemaakt.

Met bloemen wil Nienke lichtpuntjes van deze tijd vertalen


In het winnende filmpje is precies te zien en te horen hoe Nienke tot haar Covid-19 frame kwam.
Nienke: ‘De virusbol vormt het hart van het frame. De mensheid probeert grip te krijgen op het virus middels vaccinatie en maatregelen, dat is vertaald in de harige bloembol in de vorm van een tulp. Met de bloemen wil ze de lichtpuntjes in deze tijd vertalen. De bloemen gaan alle kanten op in het frameboeket net als de ups en downs van de maatregelen.” Nienke werkt bij Bloemsierkunst van Binsbergen in Opheusden.

Teleurstelling

De teleurstelling was groot toen in januari het bericht van Skills Heroes kwam dat The Finals 2021 dit jaar geen doorgang zou vinden. De organisatie achtte een gegarandeerd veilig evenement in maart niet haalbaar en niet passend in deze bijzondere tijd.
Docenten en skills coördinatoren van de opleiding bloem, groen en styling sloegen de handen ineen en organiseerden een coronaproof alternatief voor deze vakwedstrijden.
Samen organiseerden Lentiz, Curio, Wellant, Skalda, Zone.college en Aeres de vakwedstrijd bloembinden op een veilige manier. Alle kandidaten maakten een werkstuk op basis van een eigen frame op het thema ‘Covid-19’ en een Mystery Box van Flora Podium.
En ze maken een film over de totstandkoming van het werkstuk en ze sturen deze film op naar een deskundige jury.

De studenten in deze leeftijdscategorie hebben door Covid-19 zo weinig leuke dingen. Onderling kunnen ze al niet afspreken of gezellig samen uit eten en bijpraten over dat wat een jongvolwassene nu eenmaal bezig houdt naast school. Vandaar dat deze alternatieve wedstrijd voor de Skills Heroes werd gehouden.

Skills Heroes

Deze zes scholen doen jaarlijks mee aan de Skills Heroes van Skills Nederland waar studenten strijden om Nederlands kampioen te worden in hun vakopleiding.

Het winnende filmpje staat op

youtube.com/watch?v=wx_g1vmu25c

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden