Foto:
aangeboden door vanverre.nl

Tips voor een rondreis door Maleisië

Ben je van plan om na de corona-crisis door Maleisië te gaan reizen? Een echte aanrader! Maleisië is een van de mooiste landen in de Zuidoost-Azië. Het land heeft verschillende levendige steden, diverse bezienswaardigheden, prachtige natuur en geweldige eilanden. Daarnaast zijn de mensen ontzettend aardig en is het eten echt heerlijk. In dit artikel vind je verschillende tips voor een rondreis door Maleisië.

Kuala Lumpur

We beginnen met de hoofdstad van het land: Kuala Lumpur. Dit is een grote en indrukwekkende stad en mag je dan ook niet missen wanneer je door het land gaat reizen. Het is een echte wereldstad met miljoenen inwoners. De Petronas Towers van de stad kun je al van een grote afstand zien. Het zijn grote wolkenkrabbers: twee identieke torens die 452 meter hoog zijn en 88 verdiepingen hebben. Bij de torens in de buurt ligt het KLCC park. De gedachte achter dit park was om de stad een groener hart te geven. Midden in de stad zie je dus dit groene park met verschillende vijvers. Een ideale plek om even tot rust te komen in alle stadsdrukte. Een andere plek om tot rust te komen in deze stad, is in de Lake Gardens. Dat is het grootste park van de stad en je kunt er even bijkomen van alle indrukken die je hebt opgedaan in het levendige stadscentrum. Een voordeel van dit park is dat niet veel toeristen het kennen, dus het is er vaak niet erg druk. Daarna is het tijd voor Merdeka Square: het plein van de onafhankelijkheid. Hier staat een van de hoogste vlaggenmasten op aarde. De vlag herinnert de bevolking aan de vrijheidsverklaring van 31 augustus 1957. De moeite waard dus! Ook liggen in de buurt van het plein verschillende indrukwekkende gebouwen. Verder is Chinatown een levendig deel van de stad. Hier vind je onder meer karakteristieke Chinese huisjes en lampionnen. Er zijn verschillende marktjes te vinden, zowel overdag als in de avond. Je kunt er bovendien genieten van lekker Chinees eten. Tot slot is de Thean Hou Tempel de moeite waard. Het is een mooie en kleurrijke tempel die erg groot is. Omdat de tempel zich op een heuvel bevindt, heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad. Natuurlijk zijn dit niet alle hoogtepunten van Kuala Lumpur: in zo’n grote stad raak je eigenlijk nooit uitgekeken. Maar voor een eerste bezoek, zijn bovengenoemde punten absoluut de moeite waard en daardoor krijg je zeker een goed beeld van de stad.

Cameron Highlands

Een van de hoogtepunten van Maleisië zijn de Cameron Highlands. Hier vind je glooiende heuvels en bijzondere theeplantages. De thee wordt hier niet met de hand geplukt, maar wordt met een machine geoogst. Hierdoor hebben alle theeplanten dezelfde hoogte. Het gevolg hiervan is dat het landschap er egaal uit ziet. Naast dit mooie landschap, is het klimaat op de theeplantage ook prettig.

Taman Negara

Ook vind je in Maleisië het oudste regenwoud op aarde. In dit regenwoud groeien oude bomen en vind je exotische planten. Er wonen olifanten, tijgers, luipaarden en neushoorns in dit regenwoud. Het is dus zeker de moeite waard om ook hier een bezoek aan te brengen. Het regenwoud is meer dan 4000 vierkante kilometer groot. We raden aan om een trekking te boeken. Er zijn verschillende opties: van een paar uur tot een paar dagen. Wanneer je de bijzondere dieren wil zien, is het aan te bevelen om langer op pad te gaan. ook de canopy walk in de Taman Negara is aan te raden: dit is een brug van 500 meter lang die op 45 meter hoogte ligt. Je moet dus wel een beetje tegen hoogtes kunnen! Je wordt dan wel beloond met prachtig uitzicht. Je loopt tussen de bomen en krijgt veel mee van de natuur. Een andere bijzondere plek in Taman Negara is Lata Berkoh: dat is een waterval die er erg mooi uitziet. Je kunt hier niet zwemmen door de onvoorspelbare stroming en diepte, maar als je het uitzicht ziet, is dat ook niet erg. Je kunt de waterval bereiken door een wandeltocht van bijna 9 kilometer te maken, maar je kunt ook de boot pakken. Dan ben je in ongeveer een uurtje vlakbij de waterval. Tijdens de route erheen kun je genieten van de omringende jungle.

Malakka

Malakka is een stad in Maleisië met verschillende bezienswaardigheden. Extra interessant is het dat de stad van 1641 tot 1825 in handen is geweest van Nederland en je kunt er dan ook nog verschillende sporen van de Nederlandse geschiedenis aantreffen. Er is bijvoorbeeld het Dutch Square, waarop je een kopie vindt van het stadhuis in Hoorn. Ook is er een kerk gebouwd met stenen uit Zeeland. In deze stad kom je dus veel geschiedenis tegen!

Pangkor

Het eiland Pangkor is een eiland dat bekend staat om mooie stranden en waar je fijn kunt scooteren. Dit eiland is nog niet bij veel toeristen bekend, dus je kunt er genieten van de rust. Heerlijk om even bij te komen! Je kunt met de bus het eiland goed bereiken vanaf de hoofdstad – je bent dan zo’n vier uur onderweg.

Langwaki

Kun je niet genoeg krijgen van mooie stranden? In Maleisië zit je dan sowieso goed. Ook Langwaki biedt prachtige stranden. Dit eiland geeft je het gevoel alsof je in een paradijs bent beland en je kunt er veel onontdekte strandjes vinden. Heerlijk!

Het eten in Maleisië

We noemden het eerder al even, maar het eten in Maleisië is echt heerlijk. Dat komt voornamelijk doordat er in Maleisië mensen wonen met verschillende culturen. Dat proef je dan ook terug in het eten. Je kunt genieten van maaltijden met Chinese, Indiase en Maleise invloeden. De gerechten zijn daardoor enorm gevarieerd en je zult ontzettend veel verschillende smaken kunnen proeven. In Kuala Lumpur bijvoorbeeld kun je heerlijk eten op Jalan Alor: vanaf het moment dat je in deze straat komt, komen verschillende geuren al op je af. In deze straat zijn veel kraampjes en restaurantjes met een groot assortiment aan eten. Een echte aanrader!

Alvast een hele fijne reis gewenst!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden