<p>Berto voor zijn woning.</p>

Berto voor zijn woning.

(Foto: )

Vijftigste verjaardag vieren: met rollator 18 kilometer door Veenendaal!

Veenendaal - Iedereen viert tegenwoordig zijn verjaardag door de lockdown op ludieke wijze. Maar de 50e verjaardag van Berto van Holland afgelopen zaterdag 27 maart, werd op een wel hele bijzondere wijze gevierd. Hij werd gedwongen om met de rollator door Veenendaal te lopen. Start vanaf het Oudeveen in west. Het werd een tippel van 18 kilometer! Gezien de foto’s hield Berto de moed er in met af en toe een biertje.

Rond de klok van 9.30 uur onder het genot van koffie met gebak in het bijzijn van zijn moeder, kreeg Berto van zijn vriendin te horen dat hem een grote verassing stond te wachten vandaag. Hij mocht zijn wandelschoenen aan gaan doen en daar kwam zij met een goudkleurige rollator tevoorschijn.

15 adressen

Deze was voorzien van een fooienpot. een papieren plattegrond van Veenendaal en lege bierkrat voorop de rollator, in de hoop dat deze weer gevuld met lege flesjes weer mee naar huis te nemen. De “Berto on Tour” verrassing kon van start.
Om 11.00 uur startte hij vanaf het Oudeveen zijn tour en mocht hij beginnen aan zijn ommetje met maar liefst 15 adressen voor een tussenstop onder het genot van een hapje en een drankje. Naast familieleden en vrienden waren het voornamelijk voetbalvrienden van voetbalvereniging De Merino’s waar hij een bezoek bracht.
Zijn tour begon in Veenendaal West en via het PWA-park liep hij richting de Dragonderwijk om vervolgens door te gaan richting Veenendaal Oost.

Doorwandelen

De tijdsplanning waarop je zijn bezoek kon verwachtten liep inmiddels al wel wat uit. De wandeling naar het Petenbos werd rond 18.15 gestart maar gezien de avondklok werd het doorwandelen geblazen.
In de wijk het Petenbos mocht Berto nog 3 adressen langs, maar om 20.10 uur is er toch maar gekozen om de 2 laatste adressen in Veenendaal Zuid met de auto voort te zetten. Inmiddels had Berto een ommetje gemaakt van zo’n 18 kilometer. De fooienpot was goed gevuld en de avondklok kwam dichterbij.
Klokslag 21.00 uur werd Berto thuis afgezet en kon hij moe maar voldaan terug kijken op een geslaagde dag, waarbij tevens het weerzien van zijn voetbalmaten een grote indruk maakte.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden