<p>Als &#39;jonge honden&#39; stonden ze er weer. De voetballers van VVA Achterberg voor hun eerste training. (Foto: Jan van den Brink)&nbsp;</p>

Als 'jonge honden' stonden ze er weer. De voetballers van VVA Achterberg voor hun eerste training. (Foto: Jan van den Brink) 

De bal moet weer gaan rollen: ‘De lente doet wat met voetballers’

Achterberg - Bij de Achterbergse voetbalvereniging VVA vieren ze de lente. Vooral de voetballers, die weer aan hun trainingen zijn begonnen. ‘’Als jonge honden draafden ze na enkele maanden het voetbalveld weer op voor de eerste serieuze training.’’ Dat zijn de woorden van Marco Holster (49), tweede trainer bij genoemde club.

Door Henk Jansen

Over de oud-voetballer, die als speler ook bij DOVO op het hoogste niveau speelde, wordt met veel respect over hem gesproken, alsmede over Ronald van der Laan (38), oud-speler van GVVV. Zij trainen de B-selectie van De Meent-ploeg. Zorgen ervoor dat spelers beter worden en snel de stap naar de hoofdmacht kunnen maken.

Teveel eer

Marco en Ronald worden veel waardering toegedacht voor het gegeven dat ze spelers van de B-selectie beter maken waardoor er snel kan worden doorgestroomd naar de A-selectie. ‘’Dit is teveel eer. We geven de spelers alleen maar een zetje in de goede richting’’, is de bescheiden reactie van beide trainers.

‘Ook de meeste supporters zien weer een lichtpuntje’


De B-selectie VVA Achterberg bestaat nagenoeg uit jongens uit het eigen dorp. ‘’Dat maakt het zo bijzonder om deze selectie te kunnen trainen. Er loopt talent in. Jonge spelers die, zij het nog wat voorzichtig, aan de poort kloppen van het eerste elftal. Aan Ronald en mijn persoontje de taak om die spelers dat laatste zetje te geven. We halen hier echt veel voldoening uit. We werken met gemotiveerde jongens die maar wat graag het eerste elftalshirt om hun schouders willen. Nogmaals, onze taak is om ze klaar te stomen en die laatste stap te maken. Als ze er in onze beleving echt klaar voor zijn dan laten we ze de stap maken’’, aldus Marco Holster.

Trouw

Marco Holster is niet alleen als trainer van waarde bij VVA Achterberg. Hij was dat ook als speler in de hoofdmacht van de Meent-ploeg. ‘’Ik heb hier prachtige tijden als speler gekend. Genietend van het niveau waarop er gespeeld werd. Spelend in de Hoofdklasse. De competitiewedstrijden tegen de hoofdmachten, zoals DOVO, vv Bennekom, Odin’29, AFC en noem al die topploegen maar op. Dat zijn wedstrijden die beklijven. Ben inmiddels al aan mijn 4e seizoen als trainer van het 2e elftal van VVA bezig. Met Ronald van der Laan weet ik een prima assistent aan mijn zijde.’’

Kruisband

Ronald van der Laan heeft ook een verleden als speler van VVA. ‘’Speelde vervolgens in het 2e elftal van GVVV. Een kruisbandscheuring was er de oorzaak van dat ik als speler moest afhaken. Inmiddels ben ik aan mijn 3e seizoen als assistent-trainer bij het 2e elftal van VVA bezig. Met Marco kan ik lezen en schrijven. En als je de jongens op hun eerste serieuze training bezig ziet, dan genieten we. Laten we hopen dat we nu blijvend kunnen trainen en wellicht ook een wedstrijd kunnen spelen. Heerlijk dat lentegevoel.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden