Foto:

Column René Stuivenberg, Elst: ‘Twee voetbalclubs’

‘’Het is nu zo’n drie weken geleden dat mijn echtgenote mij opbelde met de mededeling dat onze jongste zoon graag wilde gaan voetballen.
Niks geks zou je zeggen maar er kwam nog iets bij: hij wilde gaan voetballen bij Oranje-Wit! Zoals velen van jullie waarschijnlijk wel weten hebben wij in Elst twee voetbalclubs, Musketiers en Oranje-Wit. En laat ik nou net al heel wat jaartjes bij Musketiers voetballen! In een ietwat overspannen reactie belde ik direct de jeugdvoorzitter van mijn cluppie op om te weten te komen in welk team mijn zoon bij ‘ons’ zou komen te voetballen en welke kinderen er in dat team spelen. Wie weet zou ik hem kunnen overtuigen. En ja, mijn zoon kende een paar kinderen. Dus wie weet zou ik hem onder lichte dwang kunnen overhalen om toch bij ‘de groenen’ te gaan voetballen. Maar nee, het lukte niet! Hij kent die jongens wel en hij vindt ze ook echt wel leuk maar de vriendjes waar hij het meest mee speelt zitten bij oranje-wit dus hij wil daar voetballen! Ik vertelde dat ik het toch echt even allemaal op me moest laten inwerken en er eens een nachtje over zou gaan slapen! En zo gezegd zo gedaan.

Na een goeie nacht slapen was ik er eigenlijk wel uit. Wat is nu eigenlijk het probleem?
Dat wij in ons dorp nog altijd twee voetbalverenigingen hebben, daar kan mijn zoon toch niets aan doen! Hij wil samen met zijn vriendjes gaan voetballen, net zoals ik vroeger met mijn vriendjes wilde voetballen. Daar is niks geks aan, nee dat is juist leuk! En dat dat dan toevallig niet bij mijn eigen club is, is van ondergeschikt belang. Dat wij in Elst überhaupt nog twee voetbalclubs hebben daar kan je iets van vinden. De één vindt het wel leuk, toch twee keer per seizoen een heuse derby. Welk dorp heeft er nu nog zo’n echte derby? De ander vindt het maar onzin. Beide clubs vissen per slot van rekening in dezelfde vijver voor wat betreft spelers en sponsors. Één club zou vanuit dat oogpunt wel wat efficiënter zijn! Voor mij staat voorop dat er in mijn eigen dorp gevoetbald moet kunnen worden.
En als halsstarrig vasthouden aan twee clubs betekent dat er in de toekomst helemaal niet meer in Elst gevoetbald kan worden, ben ik voor één club: VV Elst met de clubkleuren oranje- groen waarbij elk jeugdteam misschien wel vol zit met spelers die allemaal even oud zijn!
Na het mislukken van de fusie van een paar jaar geleden is de tijd nu nog niet rijp voor samengaan en misschien is de tijd er wel nooit rijp voor, als er maar gevoetbald kan worden in ons eigen dorp. En is dat dan met twee clubs? Dan kan het dus zijn dat je ‘s ochtends je kind staat aan te moedigen bij Oranje-Wit en ‘s middags zelf voetbalt bij Musketiers!
Maar wat is nu eigenlijk het probleem?’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden