<p>Astrid van de Klift krijgt de erepenning.</p>

Astrid van de Klift krijgt de erepenning.

(Foto: gemeente Veenendaal)

Gemeentesecretaris Astrid van de Klift ontvangt erepenning van Veenendaal

Op donderdag 11 maart nam algemeen directeur/gemeentesecretaris Astrid van de Klift officieel afscheid van Veenendaal. Zij vertrekt per 1 april naar de gemeente Nijmegen, waar zij aan de slag gaat als directeur bedrijfsvoering/plv. gemeentesectretaris. In een digitale afscheidsbijeenkomst ontving zij uit handen van burgemeester Gert-Jan Kats de gemeentelijke onderscheiding ‘Erepenning van Veenendaal’.

Astrid van de Klift werkt vanaf 2003 bij de gemeente Veenendaal, waarvan de afgelopen 9 jaar als algemeen directeur/gemeentesecretaris. Vanwege de coronamaatregelen werd in een digitale bijeenkomst stilgestaan bij haar afscheid. Onder toeziend ook ruim 300 ‘aanwezigen’ via een videoverbinding vertelde Astrid van de Klift over haar werkzaamheden voor Veenendaal en de regio. En werd zij via filmbijdragen toegesproken door onder andere voormalig burgemeesters, medewerkers en bestuurders uit de regio FoodValley.

Erepenning van Veenendaal

Ook burgemeester Gert-Jan Kats sprak Astrid van de Klift toe. In zijn toespraak stond burgemeester Kats stil bij haar toewijding en inzet voor Veenendaal en de regio. Namens het gemeentebestuur kon hij haar de erepenning van Veenendaal toekennen. Burgemeester Kats: “Astrid van de Klift haar leven stond de afgelopen 17,5 jaar in het teken van Veenendaal, zowel de gemeentelijke organisatie als de gemeenschap. Met hart en ziel heeft zij een bijdrage geleverd aan de groei en bloei van onze mooie stad.
Aan de dienstverlening aan onze inwoners, ondernemers en instellingen. En aan de vertegenwoordiging van Veenendaal in de regio, de regio FoodValley, VNG Utrecht en ver daar buiten. Met buitengewoon veel plezier heb ik haar daarom de erepenning van Veenendaal mogen overhandigen.“

Het college van burgemeester en wethouders heeft een gemeentelijke onderscheiding ingesteld voor personen of instanties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de Veenendaalse samenleving. Met deze onderscheiding geeft het college een bijzondere blijk van waardering aan Astrid van de Klift.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden