<p>De groep die zich inzette voor SOS Kinderdorpen. Rechtsvoor Esther Mul uit Veenendaal. Naast haar Jesse, links Justin en Roos linksvoor.</p>

De groep die zich inzette voor SOS Kinderdorpen. Rechtsvoor Esther Mul uit Veenendaal. Naast haar Jesse, links Justin en Roos linksvoor.

(Foto:)

Studenten zetten zich in voor SOS Kinderdorpen

Veenendaal - Een aantal studenten van Windesheim te Zwolle heeft zich tijdens de projectweek ingezet voor de wereldwijde organisatie SOS Kinderdorpen. In de groep zit onder meer Esther Mul uit Veenendaal. De andere leden zijn Justin, Jesse en Roos.

Esther vertelt: ‘’We komen uit diverse plaatsen in Nederland en volgen niet allemaal dezelfde studies. De studies maken allemaal deel uit van de Calo, bestaande uit opleiding tot LO-docent, PMT en Sportkunde. Vanuit de Calo hebben wij een gezamenlijk project, Gemeenschappelijke propedeuse. Vanuit dat project hadden wij de opdracht gekregen om geld in te zamelen voor een goed doel in combinatie met mensen in beweging brengen.
Door alle coronaregels was het moeilijk om met een doelgroep fysiek iets uit te voeren, dus hebben we een online-actie opgezet: Beweeg 5, Doneer 5, Nomineer 5 voor SOS Kinderdorpen. Wij zijn begonnen door zelf het goeie voorbeeld te geven door 5 kilometer te bewegen. Dit hebben we gedaan door te fietsen, te lopen en te skaten. En vervolgens te doneren en delen met familie en vrienden. Binnen een week hebben we zo 200 euro opgehaald voor SOS Kinderdorpen.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden