<p>Veenendaler Peter van Ojik vorig jaar juli toen aan hem door de VVD een Koop Lokaal-kaart werd uitgereikt met bijbehorende Twinkeling-cadeaubon. Afgelopen maandagochtend overleed de man die op sportgebied in Veenendaal zijn sporen ruim heeft verdiend.</p>

Veenendaler Peter van Ojik vorig jaar juli toen aan hem door de VVD een Koop Lokaal-kaart werd uitgereikt met bijbehorende Twinkeling-cadeaubon. Afgelopen maandagochtend overleed de man die op sportgebied in Veenendaal zijn sporen ruim heeft verdiend.

(Foto: Archief)

Peter van Ojik was in Veenendaal ‘Mister Sport’

Veenendaal - Als er één persoon is in Veenendaal die de titel ‘Mister Sport’ zou hebben gekregen, dan was dat zonder twijfel Peter van Ojik. Hij kreeg deze titel dan wel niet, maar in januari werd door Sportservice Veenendaal wel aan hem de Jan van de Polbokaal uitgereikt waarmee hij ook lid van verdienste werd. Zijn inzet voor de sport in Veenendaal werd daarbij nog eens geroemd. Maandagochtend overleed Van Ojik na een kort ziekbed.

Door Martin Brink

Was Evert van Asselt in de jaren zeventig en tachtig als directeur van de Sportstichting dé kenner en aanjager van de Veenendaalse sport (hij maakte zelfs een ruwe opzet van een binnenkort te verschijnen Veenendaals Sportboek), achter de schermen was Peter (Peet) van Ojik ook al met sport bezig.
 Maar dan op het gemeentehuis waar hij als ambtenaar zich vooral met sportzaken bezig hield. Hij werd er later hoofd van de afdeling Sportzaken.

Niet handig

In zijn jonge jaren voetbalde hij bij DOVO. Hij ging naar de HBS en trad later in dienst van de gemeente waar hij op de afdeling Onderwijs de sport voor zijn rekening nam. Door zijn lichamelijke gesteldheid lukte het hem niet meer om actief hier aan deel te nemen.
‘’Vanwege zijn bestuurlijke pet was vrijwilligerswerk bij een club niet handig, maar nadat Peter zijn functie bij het lokale sportbestuur had neergelegd, kon hij die achterstand inhalen,’’ zo werd nog bij de uitreiking van de Jan van de Polbokaal gemeld.
Hij werd daarop actief bij de wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal, was voorzitter van de jury sportverkiezingen en werd een gepassioneerde secretaris-penningmeester bij de stichting Zaalvoetbal Veenendaal.

VVD

Niet alleen sport had zijn aandacht. Peter liet zich ook politiek zien. Zo was hij secretaris van het afdelingsbestuur van de VVD Veenendaal. In juli vorig jaar was hij nog in het nieuws toen werd hem als prominent partijlid door fractievoorzitter Yvonne Bottema een Twinkeling-cadeaubon met bijbehorende Koop Lokaal-kaart uitgereikt.
Peter van Ojik is 74 jaar geworden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden