DJ 4-Get it: Nakate
DJ 4-Get it: Nakate (Foto: Veense Peper)

Ode aan klimaat-activiste

Veenendaal- De Veenendaalse DJ 4-Get it heeft een track uitgebracht als ode aan de Oegandese klimaat-activiste Vanessa Nakate. Het nummer is te vinden in de Wereldbeatz speellijst binnen het YouTube-kanaal van Veense Peper. Het nummer heet Nakate.

Vanessa Nakate leidt de strijd tegen klimaatverandering in Oeganda. De werkelijkheid van droogtes en overstromingen veroorzaakt honger in haar land. Middelen worden schaars, en voor steeds minder mensen beschikbaar. Enkel de rijken kunnen zich fatsoenlijk voedsel veroorloven.

DJ 4-Get it heeft rond uitspraken van Nakate een track gebouwd, in een stijl die vergelijkbaar is met zijn vorige single “make me feel”. In het nummer heeft hij tevens samples verwerkt van Post Malone, Imagine Dragons en Roberta Flack.

Veenendaal Remix Project

Naast deze nieuwe aanvulling op de Wereldbeatz-speellijst is er de komende tijd nog meer actie te verwachten op het kanaal van Veense Peper. Zo komt binnenkort ook de nieuwe editie uit van het Veenendaal Remix Project.

In het Veenendaal Remix Project dagen De Vuist en DJ 4-Get it elkaar elke maand uit om een nummer te remixen. Deze maand was dat “bring me to life” van Evanescence. De Vuist heeft hiervan een horrortrack gemaakt; DJ 4-Get it juist een clubby oldschool-house dansnummer.

Daarnaast werken de leden van Veense Peper nog aan verschillende projecten, waarover binnenkort meer nieuws te melden is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden